TRICHT
tel. 0345-572228

Tricht - GJS 4-0

Na drie achtereenvolgende overwinningen op respectievelijk GRC’14, Roda
Boys/Bommelerwaard en Papendrecht liep GJS nu tegen een onverwacht ruime nederlaag op in en tegen Tricht.
De straffe wind die van doel tot doel stond maakte goed voetbal (bijna) onmogelijk. In de eerste helft
had GJS de wind in de rug, maar creëerde weinig grote kansen. In de zesde minuut een gevaarlijke
voorzet van Sjoerd Houdkamp die keeper Arjen Kaasjager niet goed verwerkte, maar Björn Barten kon
net niet bij de bal. Direct daarna aan de andere kant schoot Tim van Dijken voorlangs het doel. Ruim
vijf minuten later schoot Marijn Bransen net voorlangs. Na ruim een kwartier een verre ingooi voor het
doel van Tricht, waarbij keeper Arjen Kaasjager de bal wegtikte en daarbij geblesseerd raakte.
Scheidsrechter Stan Claassen uit Deurne liet doorspelen en de verdediging van Tricht kon opruimen.
In de 22 e minuut werd Marijn Bransen de diepte in gestuurd, kwam vrij voor Raymon den Haan en
rondde beheerst af (1-0). De thuisclub bleef iets gevaarlijker, maar doelpunten kwamen er voor rust
niet meer. Ruststand dus 1-0.
Na de rust ging GJS op jacht naar de gelijkmaker en al snel kwam er een kansje voor Björn Barten,
maar zijn schot ging via een verdediger corner. Kort hierna werd Sjoerd Houdkamp de diepte
ingestuurd en ging alleen op keeper Arjen Kaasjager af. Deze kwam ver uit zijn doel en keerde het
schot van Sjoerd Houdkamp met zijn arm. Scheidsrechter Stan Claassen stond er bovenop en trok de
rode kaart voor hands van de keeper. Dit ging de assistent-scheidsrechter van Tricht, Jan van Toorn,
blijkbaar te ver en hij stak alsnog zijn vlag omhoog. Het publiek dacht dat hij het niet eens was met
hands van de keeper, maar hij besloot, zij het dus wel erg laat, alsnog te vlaggen voor buitenspel. Dat
was het echter op geen meters na, maar de scheidsrechter had alleen gelet op de keeper en trok de
rode kaart alsnog in en floot voor buitenspel. Hierna liepen de gemoederen hoog op en besloot de
scheidsrechter de wedstrijd te staken. Na ruim 20 minuten werd de wedstrijd weer hervat, maar GJS
voetbalde vanaf dat moment tegen zichzelf. Tricht liep alsnog uit naar een score van 4-0 door
doelpunten van Tim van Dijken (strafschop), Marijn Bransen en opnieuw Tim van Dijken (strafschop).
Verheugend was nog dat Julien Dorrepaal na een lange slepende blessure op het eind van de
wedstrijd zijn eerste minuten kon maken.
Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Wieldrecht op het programma. Hopelijk kan GJS
de goede lijn van de afgelopen weken weer oppakken.