4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

GJS – Heukelum 4-1
GJS herstelde zich van de ongelukkige 2-1 nederlaag van vorige week in Dordrecht tegen EBOH. Nu werd, zij het geflatteerd, met 4-1 gewonnen van hekkensluiter Heukelum.
In de ijzige kou begon GJS goed aan de wedstrijd. Het probeerde met verzorgd samenspel de aanval te zoeken. Na een kwartier kwam de thuisclub op voorsprong toen een vrije trap van Ben Vissers werd doorgekopt en voor de voeten van Sjors Hendriks kwam, die beheerst raak schoot, 1-0. Dit doelpunt was het sein voor Heukelum om zich op te richten en nog geen twee minuten later was het al weer gelijk toen Thomas van Iperen met een mooie pass de diepte in werd gestuurd. Hij passeerde keeper Raymon de Haan en schoot de bal binnen, 1-1. De thuisclub ging steeds slordiger spelen en Heukelum kreeg kansen. Thomas van Iperen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hoog over en even later werd uit een corner op de lat gekopt. Ook GJS kreeg, ondanks het mindere voetbal, kansjes. Zo bezorgde Quincy Bartens met een slim passje de bal bij Björn Barten die ineens op doel wilde schieten, maar de bal verleerd raakte zodat deze ver naast ging. Over en weer volgden nu kansen. Na een goede aanval schoot Semith Kaplan de bal net over het doel van GJS en schoot Björn Barten aan de andere kant uit de draai net naast. Kort daarna tikte keeper Max Borowski een goed schot van Joep Ockhuizen keurig uit de hoek. De grootste kans was in de 40e minuut echter voor Rob van den Boom die na een goede aanval de bal voor het lege doel kreeg aangespeeld en van dichtbij tegen de onderkant van de lat schoot, waarna keeper Max Borowski op zijn terugweg naar het doel de bal opving. Ook Heukelum kreeg nog een goede kans kort voor rust, maar met een katachtige redding tikte Raymon de Haan het schot van Thomas van Iperen over de lat. Rust dus 1-1.
Na de rust was de thuisclub het meest in de aanval en na een kwartiertje tikte Quincy Bartens de bal naar Björn Barten, die om de keeper heen draaide en vervolgens hard en huizenhoog over het doel schoot. Even later tikte keeper Max Borowski een schot van Rob van de Boom keurig over de lat. Toch kwam de thuisclub op voorsprong toen Quincy Bartens in het strafschopgebied in een duel neer ging en scheidsrechter Rick van Rijnsbergen, die er bovenop stond, gedecideerd naar de stip wees. Dit leidde tot veel onbegrip en ongenoegen bij Heukelum, zowel bij spelers als bij de bank. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en nadat iedereen uiteindelijk uit het strafschopgebied was verdwenen kon Quincy Bartens de strafschop nemen en hij deed dit onberispelijk, 2-1. Even later een mooie pass op invaller Youri Bos, die de bal ook goed inschoot, maar opnieuw redde Max Borowski. Kort hierna werd Rob van den Boom vrij voor de keeper gezet en schoot keurig de 3-1 binnen. Volgens de assistent-scheidsrechter Piet van Iperen was er sprake van buitenspel en hij vlagde dan ook. Scheidsrechter Rick van Rijnsbergen, die er vlakbij stond, legde uit dat de bal via een speler van Heukelum, die alle gelegenheid had om de bal weg te werken, voor de voeten van Rob van de Boom kwam, waardoor buitenspel werd opgeheven. Vlak voor tijd zorgde opnieuw Rob van den Boom met een goed schot voor de 4-1 eindstand. Scheidsrechter Rick van Rijsbergen uit Enspijk had het zeker na de in de ogen van Heukelum onterechte strafschop niet makkelijk en dit werd nog erger toen ook de in de ogen van Heukelum onterechte 3-1 werd toegekend. Heukelum raakte gefrustreerd en ging veel praten en vergat te voetballen. Dit leverde diverse gele kaarten op, waaronder twee keer geel voor Menno Dekker. Na diverse minuten extra tijd floot de scheidsrechter de wedstrijd af en had GJS drie punten in bezit en bleef Heukelum na acht wedstrijden op twee punten staan.
Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen promovendus Streefkerk op het programma. Deze ploeg doet het erg goed tot nu toe in de tweede klasse.