Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

De eerste competitiewedstrijd in het jaar 2023 leverde GJS drie punten op. Op het matte GRC’14 werd in een zeer sportieve wedstrijd een verrassend ruime overwinning behaald. Scheidsrechter Ron Collé uit Leerdam had dan ook een makkie en kon na de wedstrijd met een lekker gevoel op vakantie.
GJS ging sterk uit de startblokken en na ruim een minuut zorgde Sereno Latuhihin met een schuiver in de uiterste hoek voor de 1-0. In de 9e minuut zette dezelfde Sereno goed door en gaf de bal aan Rob van den Boom die in twee pogingen de bal in het net schoot, 2-0 dus. Hierna ging de wedstrijd redelijk gelijk op, zonder dat er echte kansen ontstonden voor de doelen. Het gevaarlijkst werden de gasten met verre inworpen van Michael van den Oever. Uit één zo’n inworp ontstond een scrimmage voor het doel van GJS waaruit Johnny Schouten tegen de paal schoot. Verder gebeurde er niet veel meer zodat de rust met 2-0 stand aanbrak.
Na de rust begon de thuisclub aanvallend en kreeg ook enkele kansen. Eerst ging een kopbal van Björn Barten via een verdediger net naast het doel. Daarna drie kansen voor Rob van den Boom. Eerst werd hij keurig vrijgespeeld en ging alleen op keeper Nicky Jansen af, maar schoot net naast. Vervolgens schoot hij uit de draai op doel, maar pakte de keeper de bal klemvast en daarna wed Rob na een 1-2 met Sjors Hendriks vrij voor de keeper gezet, maar schoot hij opnieuw net naast. Ook Quincy Bartens kreeg na een mooie aanval een goede kans, maar zijn schot ging buiten bereik van de keeper op de paal. Toch kwam GJS nog aan een derde treffer toen Niels Hofman na een goede actie hard en hoog raak schoot. Al met al een verdiende overwinning voor GJS.
Volgende week gaat GJS op bezoek bij Roda Boys/Bommelerwaard, dat zaterdag koploper Papendrecht in eigen huis met 0-1 versloeg.