Bas Verhoevenweg 5
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6930575

In een spannende wedstrijd deelden beide ploegen de punten met dezelfde cijfers als eerder in het seizoen op sportpark Dalem. De gelijkmaker van GJS viel in de extra tijd.
Het begin van de eerste helft was voor de thuisclub En na vijf minuten moest Bart van Schaften al met de voet redden toen een speler volledig vrijstaand kon inschieten. Uit de daarna genomen corner werd de bal over het doel gekopt. Ruim vijf minuten later was Bart van Schaften al gepasseerd en werd de bal van de lijn gehaald. Na een klein kwartier kreeg ook GJS een enorme kans toen Youri Bos vrij op keeper Mert Budak kon afgaan, maar deze redde met de voet, waarna Rob van den Boom de terugspringende bal hard in de hoek schoot en de keeper deze met de vingertoppen tot corner tikte. Even later nam Guus Houdkamp de bal uit een corner ineens op zijn schoen, maar de bal ging over het doel. Vervolgens werd de bal uit een vrije trap van de thuisclub gevaarlijk voor het doel geplaatst en ingeschoten, maar Bart van Schaften redde in de korte hoek. In de 39e minuut kwam GJS op voorsprong toen Rob van den Boom alleen op de keeper werd afgestuurd en deze beheerst passeerde, 0-1. Vervolgens kreeg GJS een aantal kansen om de wedstrijd op slot te doen. Quincy schoot alleen voor de keeper net naast. Een minuut later gaf Guus Houdkamp de bal breed op Youri Bos, maar keeper Mert Budak dook op de schoen van Youri. Weer een minuut later gaf Rob van den Boom de bal voor de voeten van Joep Ockhuizen, maar deze schoot net over het doel en in de extra tijd schoot Sjoerd Houdkamp de bal nog op de kruising. Ruststand derhalve 0-1.
Na de rust gooide de thuisclub nog meer strijd in de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap wegens hands net buiten het strafschopgebied werd door Murat Elibol net naast het doel geschoten. In de 68e minuut kreeg de thuisclub wegens een overtreding van Remco de Bruijn een erg makkelijk door scheidsrechtert Rini Laros gegeven strafschop in de schoot geworpen. Remco gleed met een sliding de bal voor de voeten van een aanvaller weg en raakte vervolgens wel of niet ook nog de tegenstander of deze liet zich vallen. Hoe dan ook de strafschop werd gegeven en door Leroy Naaktgeboren binnen geschoten via de vingertoppen van Bart van Schaften. Een minuut later kwam de thuisclub zelfs op een 2-1 voorsprong toen dezelfde speler van afstand op doel schoot en de overigens goed keepende Bart van Schaften de bal onder zich door liet glippen. GJS ging op jacht naar de gelijkmaker. Eerst redde keeper Mert Budak nog prachtig op een goed schot van Quincy Bartens, maar in de extra tijd schoot Youri Bos in een scrimmage voor het doel toch nog de verdiende gelijkmaker binnen, 2-2. Omdat Papendrecht zelf de uitwedstrijd bij GRC’14 wist te winnen, zijn de Papendrechters verdiend kampioen en blijft GJS met nog drie wedstrijden te spelen op een tweede plaats staan met zes punten voorsprong op nummer drie, GRC’14.
Komende zaterdag is er een beker- en inhaalzaterdag en is er in de tweede klasse H geen programma. Op zaterdag 13 mei speelt GJS om 15.00 uur thuis de derby tegen Schelluinen.