4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

GJS – Alblasserdam 2-2
In de ijzige kou zag het er lange tijd naar uit dat GJS puntloos zou blijven in deze wedstrijd door de binnen tien minuten opgelopen 0-2 achterstand. Toch was het Sjors Hendriks die er aan het eind van de wedstrijd met twee rake kopballen voor zorgde dat het thuispubliek toch nog met een enigszins warm gevoel naar de kantine kon gaan om naar de wedstrijd Nederland- Verenigde Staten te gaan kijken. Gelet op de hele wedstrijd was een gelijkspel ook dik verdiend voor GJS.
Alblasserdam ging voortvarend van start en in de derde minuut kon Raymon de Haan met een uiterste krachtinspanning een schot van Dogukan Senol nog net over de lat tikken. Uit de daaropvolgende corner zorgde de gevaarlijke Ansu Camara alsnog voor de 0-1. Nog binnen de tien minuten gaf Ansu Camara een lage voorzet die door de verdediging van GJS werd gemist en waar Dogukan Senol bij de tweede paal klaarstond om hard binnen te schieten, 0-2. Hierna golfde het spel wat meer op en neer en kreeg ook de thuisclub mogelijkheden om te scoren. Zo werd een schot van Niels Hofman geblokt, en schoot Joep Ockhuizen vrijstaand net te zacht op doel. De beste kans was nog voor Björn Barten, maar hij schoot uit vrije positie hard naast. Daarvoor moest Raymon de Haan uitlopend de gasten nog van scoren afhouden. Ruststand dus 0-2.
Na de rust ging GJS op jacht naar de aansluitingstreffer, maar deze wilde maar niet vallen. Rob van den Boom was er nog het dichtst bij, maar zijn schot in de korte hoek na een mooie actie werd een prooi voor keeper Ahmet Erol. Zo leek de wedstrijd in een 0-2 nederlaag voor GJS te eindigen, maar aanvoerder Sjors Hendriks dacht daar anders over. Zo kopte hij in de 85e minuut uit een corner van Joep Ockhuizen de 1-2 binnen en in de extra tijd werkte hij een goede voorzet van Quincy Bartens met het hoofd af en het was 2-2. Dit gaf de verhouding over de hele wedstrijd genomen goed weer.
Scheidsrechter Carlo van Oijen uit Bergen op Zoom had het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd. Komende zaterdag is het de laatste speelronde in de competitie voor de winterstop. Dan staat de streekderby Schelluinen – GJS op het programma. Schelluinen zorgde zaterdag voor een enorme verrassing door in Dordrecht met 0-1 te winnen van Wieldrecht.
Een week later, 17 december, speelt GJS voor de beker thuis tegen Nivo Sparta om 12.00 uur.