2959BA
STREEFKERK
tel. 0184-681499

Streefkerk – GJS 1-3
GJS behaalde een dik verdiende overwinning bij Streefkerk en steeg zodoende tot de zesde plaats op de ranglijst. De tegentreffer van de thuisclub viel in de extra tijd uit een strafschop.
GJS nam met verzorgd voetbal vanaf het begin het heft in handen. In de 12e minuut kwamen de bezoekers reeds op voorsprong. Quincy Bartens stuurde met een mooie pass Björn Barten op links weg. Deze speelde zich mooi vrij en gaf de bal voor het doel waar Joep Ockhuizen klaar stond om de 0-1 binnen te schieten. Direct daarna kreeg de thuisclub de kans om gelijk te maken, maar de kopbal verdween in handen van Raymon den Haan. Even later pakte Raymon den Haan een schuiver van Joël Baas klemvast. In de 22e minuut werd Björn Barten de diepte in gestuurd, maar keeper Jurian Vet redde met zijn voet. In de 28e minuut mocht de thuisclub een vrije trap nemen. Deze belandde in de voeten van Quincy Bartens, die direct de bal naar naar de op de middellijn vrij staande Rob van den Boom schoot. Deze ging op doel af, omspeelde keeper Jurian Vet en werd op het moment dat hij de bal in het doel wilde schieten in de rug geduwd door een verdediger. De terecht toegekende strafschop werd door Quincy Bartens feilloos benut. GJS probeerde door te drukken, maar pogingen van Guus Houdkamp en Björn Barten werden een prooi voor keeper Jurian Vet en een vlammend schot van Ben Vissers ging net naast. Ruststand dus 0-2.
De eerste mogelijkheid na rust was voor de thuisclub, toen Olaf Wols alleen op Raymon den Haan afging. maar deze redde uitlopend met de voet. Kort daarna speelde Rob van den Boom zich mooi vrij, maar zijn schot was te zacht. GJS bleef het betere voetbal spelen, maar de thuisclub bood meer tegenstand dan voor de rust. Over en weer waren er mogelijkheden. Eerst werd Björn Barten alleen op keeper Jurian Vet afgestuurd, maar bij het passeren van de keeper speelde hij de bal net iets te hard en kon niet meer afronden. Even later aan de andere kant schoot Raymon den Haan uitlopend (1-3). In de acht minuten extra tijd gingen beide ploegen nog op zoek naar een volgende treffer, maar deze kwam er niet. De beste kansen was nog voor Sjoerd Houdkamp, die na een mooie actie hard voorlangs het doel schoot. Scheidsrechter Kadir Düzdüsen uit Dordrecht had het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd.
Komende zaterdag speelt GJS om 15.00 uur thuis tegen het sterke Alblasserdam. Deze ploeg staat op de vierde plaats met 16 punten, één punt meer dan GJS. Mocht GJS winnen, dan doet het dus goede zaken op de ranglijst.