4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Heukelum – GJS  1-3
Door de lastige wind en het slechte veld was goed voetbal niet echt mogelijk in deze wedstrijd. GJS won verdiend, maar verzuimde in de eerste helft afstand te nemen van de thuisclub, die kort voor rust uit het niets gelijk maakte.
Vanaf het begin nam GJS het initiatief in handen en in de tiende minuut kreeg Youri Bos na een goede aanval een enorme kans, maar keeper Max Borowski redde met de voet en de bal ging naast het doel. Acht minuten later deed hij het beter toen hij de bal na opnieuw een goede aanval kreeg aangespeeld, zich keurig vrijspeelde en vanaf net buiten het strafschopgebied met zijn linkerbeen hard en laag in de hoek schoot, 0-1. Hierna kreeg GJS nog een aantal kansen. Eerst via een vrije trap die goed voor het doel kwam, maar de diverse pogingen eindigden uiteindelijk in de handen van keeper Borowski. Ook een schot van Sjoerd Houdkamp ging via een verdediger over de achterlijn. Vlak voor de rust kwam de thuisclub uit het niets op gelijke hoogte. Een vrije trap van Benjamin Meijdam eindigde in de muur, maar GJS kreeg de bal vervolgens niet echt weg en uit de kluts kwam de bal vervolgens voor de voeten van de vrijstaande Benjamin Meijdam die beheerst de 1-1 binnen schoot.
Na de rust was opnieuw de eerste kans voor GJS. Quincy Bartens plaatste een vrije trap goed voor het doel, maar Guus Houdkamp kopte net naast. Daarna kreeg Tim Schwebke uit een corner een enorme kans, maar hij kopte de bal precies in de handen van Raymon den Haan. Heukelum bleef vechten voor een goed resultaat en deed dit net als in de eerste helft met fors voetbal, wat uiteindelijk enkele gele kaarten opleverde van scheidsrechter Sjaak de Wild. In de 68e minuut kwam GJS toch weer verdiend op voorsprong. Door goed doorzetten van invaller Björn Barten kwam deze vrij voor keeper Max Borowski en schoot de 1-2 binnen. Assistent-scheidsrechter Joop Viveen stak volkomen ten onrechte zijn vlag in de lucht voor buitenspel, maar scheidsrechter Sjaak de Wil nam dit signaal terecht niet over. Misschien had hij kunnen fluiten voor een tweede bal in het veld van kinderen die op een trapveldje bezig waren\, maar zeker niet voor buitenspel. Twee minuten later deed invaller Sjors Hendriks de wedstrijd op slot, toen hij een vrije trap van Niels Hofman keurig binnen kopte, 1-3. Ook hierna kreeg GJS nog een goede kans om de voorsprong uit te breiden, maar het schot voor invaller Jan Paul Nieuwersteeg in de korte hoek werd keurig door Max Borowski uit het doel getikt. GJS blijft dus ook na het behalen van de tweede periode wedstrijden winnend afsluiten.
Komende zaterdag speelt GJS om 15.00 uur thuis tegen de verrassend goed presenterende promovendus Streefkerk.