Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Na een sportieve wedstrijd konden beide teams één punt aan hun totaal bijschrijven. De gasten namen door dit gelijke spel en het verlies van Streefkerk de derde periode over van kampioen Papendrecht. Zowel GJS als Tricht beginnen hierdoor zaterdag 3 juni aan de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.
Vanaf de aftrap lieten de gasten GJS het spel maken en loerden op de counter via hun gevaarlijke aanvallers Tim van Dijken en Marijn Bransen. De verdediging van Tricht stond als een huis en GJS kon er maar moeilijk doorheen voetballen. Verder dan twee kansen rond de 20e minuut kwam GJS niet. Bij de eerste kans schoot Björn Barten na een goede aanval net over het doel en kort daarna kwam Rob van den Boom net een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten. Bij uitvallen werd Tricht een paar keer gevaarlijk, maar de verdediging van GJS bleef overeind en ook keeper Raymon den Haan moest nog een keer handelend optreden. Ruststand 0-0.
Na de rust probeerde Tricht iets aanvallender te spelen en Tim van Dijken schoot al snel in de korte hoek, maar Raymon den Haan tikte de bal uit het doel. Even later een mooi schot van Youri Bos dat door keeper Arjen Kaasjager schitterend uit de hoek werd getikt. Een minuut later leken de gasten toch op voorsprong te komen toen Tim van Dijken een strafschop mocht nemen. De anders zo trefzekere Tim van Dijken zag zijn strafschop echter uit de hoek worden getikt door Raymon den
Haan. Het spel golfde op en neer en rond het uur schoot Youri Bos een vrije trap van even buiten het strafschopgebied net langs de paal. Twee minuten later kwamen de gasten op voorsprong. Marijn Bransen schoot laag in de hoek en Raymon den Haan tikte de bal uit het doel waar Joran Smit snel kwam toelopen om de 0-1 binnen te schieten. Even later schoot Owen Hol vrijstaand over het doel van GJS. Vervolgens ging GJS toch meer druk zetten om tot de gelijkmaker te komen. Een goede voorzet van Sjoerd Houdkamp werd prachtig door Youri Bos op doel gekopt, maar de redding van keeper Arjen Kaasjager was zo mogelijk nog mooier. Even later schoot Stef Kamp na een goede actie op doel, keeper Arjen Kaasjager tikte de bal uit het doel en uit de rebound schoot Youri Bos hard over het doel. Toch kwam GJS volkomen verdiend op 1-1 toen Guus Houdkamp een mooie dieptepass gaf op Youri Bos die schuin voor het doel mooi afrondde in de verre hoek. GJS kreeg nog één kans op de winst, maar de vrije trap van Stef Kamp eindigde in het zijnet. Scheidsrechter Bayram Cakir hield de kaarten in deze sportieve wedstrijd op zak.
Komende zaterdag speelt GJS voor de nacompetitie thuis tegen Arnemuiden, één van de periodekampioenen uit de tweede klasse G.