4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

GJS – Wieldrecht 2-3
Voor de derde achtereenvolgende keer bleef GJS puntloos en deelt nu samen met Woudrichem de laatste plaats. De 57e en 58e minuut waren bepalend in deze wedstrijd. Eerst liet de overigens goed leidende scheidsrechter Eddy van Yren uit Zwijndrecht de assistent-scheidsrechter van GJS staan die voor buitenspel vlagde, waardoor Jurano O’Brien de 1-2 kon scoren. Direct daarna bestrafte hij een ongelukkige handsbal van de net in het veld gekomen Guus Houdkamp met een strafschop, die feilloos door Ruben Retel werd benut (1-3).
Beide ploegen probeerden in deze uitermate sportieve wedstrijd te voetballen, maar echte kansen ontstonden er niet. Quincy Bartens schoot na een kwartier net over het doel en na een half uur belandde een niet al te hard schot van de gasten net naast het doel van Raymon de Haan en vijf minuten later knalde Aron de Keyzer de bal boven Raymon de Haan op de lat. Verder had de thuisclub het meeste balbezit en was ook de iets betere ploeg.
Na de rust bleven beide teams proberen goed voetbal te spelen al waren de gasten nu wat meer in de aanval dan voor de rust. Na vijf minuten werd Ruben Retel de diepte ingestuurd en met een mooie lob zorgde hij voor de 0-1. In de daaropvolgende mooie aanval van de thuisclub kwam de bal bij Quincy Bartens, die de bal vanaf de achterlijn voor het doel plaatste waar Ben Vissers met een hard schot voor de gelijkmaker zorgde. Twee doelpunten in twee minuten tijd dus. Even later ging een kopbal van Sjors Hendriks via de lat over het doel. Vervolgens braken de twee minuten aan, die hierboven in de inleiding staan en was de stand dus ineens 1-3. Na ruim 20 minuten werd Björn Barten de diepte in gestuurd en hij leek op weg naar een doelpunt, maar hij werd lichtjes vastgehouden en viel, waardoor hij niet kon schieten. Heel GJS schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde de protesten weg. De thuisclub ging vol op de aanval spelen voor een dragelijker resultaat. Hierdoor kregen de gasten uiteraard ook ruimte voor de tegenaanval, maar enkele mooie kansen werden niet benut. In de extra tijd kreeg Patrick Stoel nog een rode kaart voor natrappen. Uit de aanval na de toegekende vrije trap zorgde Guus Houdkamp met een kopbal nog voor de 2-3. De tijd was te kort om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26 in Wijk en Aalburg. Deze ploeg heeft uit de eerste drie wedstrijden twee punten behaald door twee keer gelijk te spelen, o.a. tegen Wieldrecht, Bij een overwinning zou GJS goede zaken doen, want dan gaat het over Wilhelmina’26 heen op de ranglijst.