Maasdijk 20 A
4261AD
WIJK EN AALBURG
tel. 0416-691682

Na drie nederlagen heeft GJS dan toch eindelijk de eerste drie punten van het seizoen binnen. In Wijk en Aalburg werd dik verdiend met 0-1 gewonnen al duurde het tot de 93e minuut voordat Björn Barten eindelijk de winnende treffer scoorde.
Vanaf de aftrap nam een hard werkend en goed voetballend GJS het heft in handen en drukte de thuisclub in de verdediging. De thuisclub kwam er van tijd tot tijd wel uit met lange ballen, maar echte kansen kwamen er niet. Alleen in de 11e minuut kwam de thuisclub er gevaarlijk uit en werd de bal vanaf rechts voorgezet, maar de spits kon met zijn hoofd net niet bij de bal en een verdediger van GJS tikte de bal corner. Twee minuten daarvoor had Quincy Bartens van afstand de bal hard net over het doel geschoten. In de 19e minuut zette Rob van den Boom goed door en ontfutselde op de achterlijn de bal van een verdediger, zette goed voor op de vrij staande Quincy Bartens, maar deze schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal. GJS bleef de betere ploeg, kreeg ook nog wel kleine kansjes, maar de thuisclub verdedigde goed met aan het hoofd de prima keepende Joran de Laat. Ruststand dus 0-0.
In de rust werd de goed spelende Sjoerd Houdkamp gewisseld voor Jonas van Bakel. Rob van den Boom ging linksachter spelen en Jonas van Bakel nam zijn plaats op het middenveld in. Het spelbeeld veranderde niet. GJS bleef de betere ploeg, maar wist het veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken. Met enkele spaarzame uitvallen probeerde de thuisclub in de buurt van het GJS-doel te komen, maar de gasten gaven geen kansen weg. GJS kreeg volop kansen, zo werd een hard schot van Björn Barten prachtig over de lat getikt door keeper De Laat, werd een schot van Ruud Bos via een been van een verdediger tot corner gepromoveerd en schoot Björn Barten uit die corner vanaf de rand van het strafschopgebied net over de lat. In de 29e minuut leek GJS dan eindelijk verdiend op een 0-1 voorsprong te komen. Invaller Youri Bos trok de bal keurig terug voor het doel waar Quincy Bartens prachtig binnenkopte. Maar zoals al vaker in de wedstrijd (ook in de eerste helft) stak assistent-scheidsrechter Arie-Pieter Verdoorn zijn vlag omhoog voor buitenspel. De goed leidende scheidsrechter Danny van Helden twijfelde, maar stond zelf niet op één lijn en vroeg aan de assistent of hij er 100% van overtuigd was dat het buitenspel was. Uiteraard gaf hij een bevestigend antwoord. Na ruim een half uur kreeg ook de thuisclub nog een kans, maar Bart Jongejan raakte de bal verkeerd en schoot voorlangs. GJS bleef jagen op de winnende treffer. Laatste man Sjors Hendriks ging mee in de aanval, Rob van den Boom ging weer op middenveld spelen (in plaats van Joep Ockhuizen) en Niels Hofman nam de linksachterplaats over van Rob. Vlak voor tijd stopte keeper de Laat een schot van Youri Bos. Maar uiteindelijk viel dan in de extra tijd toch de winnende treffer. Niels Hofman schoot de bal vanaf links goed voor het doel waar Bjֲörn Barten keurig afrondde. Een dolgelukkig GJS vierde deze treffer bij de zijlijn. Omdat ook het puntloze Woudrichem in Dordrecht verrassend won van Wieldrecht (ook 0-1) zijn beide teams nu van de laatste plaats verlost. Heukelum is nu laatste met één punt en daarboven staat Wilhelmina’26 met twee punten. Komende zaterdag zou GJS thuis voor de beker spelen tegen HSSC’61, maar deze wedstrijd is op verzoek van de gasten verplaatst naar komende dinsdag. Over veertien dagen speelt GJS voor de competitie uit tegen Woudrichem.