Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Tot drie weken geleden had GJS de minst gepasseerde verdediging van de afdeling. Maar de laatste drie wedstrijden leverden 15 tegendoelpunten op. Nu in de laatste thuiswedstijd scoorde Heukelum liefst zesmaal tegen GJS. Een blamage voor de thuisclub. Het seizoen van GJS gaat als een nachtkaars uit en trainer Marco Verbeek dreigt in mineur afscheid te moeten nemen van GJS. Door deze overwinning speelde Heukelum zich definitief in veiligheid en legde beslag op de derde periode.
Net als vorige week in Kinderdijk tegen De Zwerver liep GJS opnieuw al vroeg tegen een achterstand op. Nu was het na zes minuten dat een mooie aanval van Heukelum door Brennan Bieri werd afgerond, 0-1. Twee minuten later probeerde Ben Vissers van afstand iets terug te doen, maar zijn schot ging net naast. In de twaalfde minuut schoot Max Schaay uit een corner, die laag voor het doel werd geschoten, de 0-2 binnen. Ruim tien minuten later schoot Tim Schwebke van afstand op doel, maar keeper Bart van Schaften tikte de schuiver tot corner. In de 14e minuut rondde Ferry Meijdam een dieptepass keurig af en scoorde de 0-3. In de 40e minuut kreeg ook GJS een klein kansje, maar het schot van Björn Barten met de buitenkant rechts pakte keeper Yoeri van “t Pad klemvast. Vlak voor rust ging Brennan Bieri nog alleen op keeper Bart van Schaften af, maar hij schoot over het doel.
Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. GJS bleef ongeïnspireerd voetballen en leek niet meer te geloven in een beter resultaat. In de 51e minuut kwam Heukelum op 0-4. Een vrije trap van Sil van Putten werd door Ferry Meijdam doorgekopt en door Tim Schwebke van dichtbij afgewerkt. In de 70e minuut mocht Benjamin Meijdam net buiten het strafschop0gebied een vrije trap nemen. Dit deed hij schitterend en de bal vloog in de kruising (0-5). De drinkbeker was nog niet leeg voor GJS, want in de 81e minuut kwam een corner van Heukelum voor het doel, Ferry Meijdam probeerde met een hakje te scoren, keeper Bart van Schaften kon de bal net uit het doel tikken, maar Sil van Putten pikte de bal op en joeg deze keihard in de verre hoek, 0-6. Scheidsrechter Stefan van Westing had het in deze sportieve wedstrijd niet moeilijk maar toch toonde hij zeven gele kaarten, vier voor GJS en drie voor Heukelum.
Volgende week speelt GJS in Arkel de laatste wedstrijd van het seizoen. Er staat dan niets meer op het spel. Arkel is zeker van nacompetitie, samen met Drechtstreek (Sleeuwijk is gedegradeerd) en zal zeker blessures proberen te voorkomen. Voor GJS misschien aanleiding om een aantal jeugdspelers te proberen.