Eindstand magere afspiegeling van de krachtsverhouding!!

Eindstand magere afspiegeling van de krachtsverhouding!!

Drechtstreek JO15-2

2 - 5

GJS JO15-1

Competitie

2e klasse 12

Datum

14 mei 2022 10:15

Scheidsrechter

R.G.J. Wouters

Accommodatie

Sportpark Oostpolder
Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT
tel. 078-6153778

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Drechtstreek 15-2 op de agenda. Eerder behaalde uitslagen zeggen in deze competitie niet zoveel, want alles zit relatief kort bij elkaar, wat het overigens een zeer leuke en gelijkwaardige competitie maakt. Aftrap stond gepland om 10.15 uur en ondanks dit "vroege" tijdstip brande het zonnetje al fel aan de hemel. Het devies was dan ook gelijk fel te starten, zodat we eventueel het verschil konden maken in het begin. We begonnen vandaag in een 1 - 4 - 5 - 1 opstelling.

Om klokslag 10.15 uur was het dan ook zover en wat hadden we een wervelend begin, binnen de minuut wisten we op voorsprong te komen en was de manier waarop uit het boekje, nog leuker was het dat we hier afgelopen donderdag specifiek op hebben getraind, Niko werd ingespeeld aan de rechterkant, ging de 1-2 aan met Sam die met een mooie bal in de diepte Niko lanceerde aan de rechterkant, vervolgens strakke voorzet van Niko en Lorik die in 2 instanties koeltjes wist af te drukken, 0 - 1. Nog geen 2 minuten later lag ook nummer 2 er al in, uit een corner was het wederom Lorik die attent was en de bal genadeloos tegen de touwen joeg, 0 - 2. Binnen 5 minuten dus een comfortabele voorsprong en de koek was nog niet op, wel hadden we na deze vroege goals even moeite het goede spel vast te houden, gingen we iets teveel lopen met de bal en zorgde we er zo voor dat Drechtstreek in de duels kon komen. Duidelijk was dat wij de betere partij waren en was het devies dus om te blijven voetballen en combineren, want op deze manier werd Drechtstreek van het kastje naar de muur gestuurd! Toch bleef het een beetje oppassen geblazen, want de spits van Drechtstreek was een handenbindertje, zo ook na een kwartiertje spelen, wij stonden niet helemaal lekker opgesteld en ineens stond de spits oog in oog met Sven, gelukkig voor ons wist Sven deze bal te redden, zodat de aansluitingstreffer uit bleef, dit was ook gelijk het sein om weer een tandje bij te schakelen en waren we vanaf dat moment weer heer en meester. In deze fase speelde we bij vlagen uitstekend voetbal, wisten we er nog 2 bij te prikken, maar had dit een veevlvoud kunnen en misschien wel moeten zijn, ballen op de lat, 1 op 1 met de keeper en ballen die van de doellijn werden gehaald. Zoals gezegd wisten we nog 2x het net te vinden voor rust, was het eerst Caz die na een combinatie met Sam in 2 instanties raakschoot en was uiteindelijk het slotakkoord voor wederom Lorik die koeltjes wist af te drukken. Ruststand een geenszins geflatteerde en eigenlijk te magere 0 - 4 !

In de rust spraken we dan ook af vooral te blijven voetballen en vooral het veld breed te houden, want tegen het eind van de 1e helft hadden we de neiging om allemaal centraal te willen lopen. De 2e helft zou uiteindelijk van een minder niveau zijn dan de 1e, kansen kregen we nog steeds volop, maar wisten we nog slechts 1x raak te prikken. Eerst was het overigens Drechtstreek dat wist te scoren, wist Sven het eerste schot nog te keren, maar was de rebound een prooi voor een speler van Drechtstreek, 1 - 4 zo rond de 50e minuut.  Zo'n 2 minuten later vond het enige smetje van deze wedstrijd plaats, werd Caz door zijn directe tegenspeler (te) hard aangepakt en reageerde Caz vervolgens teveel vanuit zijn emotie, gaf de tegenstander een duw die op zijn beurt gelijk wilde uithalen, Lorik die hier weer op reageerde met als uiteindelijk gevolg 2 man bij ons er vanaf en 1 bij Drechtstreek. Totaal niet nodig in een verder sportieve wedstrijd, snap ik dat je soms reageert, maar als je 1 - 4 voor staat moet je slimmer zijn...., genoeg hierover gesproken, feit was dus dat we verder moesten met 9 man tegen 10 van Drechtstreek! Ondanks dit ondertal bleven wij de betere ploeg en bleven we nog steeds de nodige kansen creeren, uiteindelijk resulterend in de 5e goal, was het Hans die vanuit achter op stoomde, 2 man wist te passeren en de bal op een presenteerblaadje aan Daniel gaf, Daniel op zijn beurt koeltjes wist binnen te schieten in de korte hoek, 1 - 5. Zo'n 10 minuten voor tijd deed ook Drechtstreek nog een duit in het zakje toen wij niet adequaat genoeg ingrepen en er simpeltjes kon worden binnen geschoten. De laatste 10 minuten kabbelde vervolgens wat door al telde ik bij ons nog zeker 2-3 200% kansen, de bal ging er echter niet meer in en floot de scheidsrechter na 70 minuten af, eindstand 2 - 5.

We hebben vandaag grote delen van de wedstrijd uitstekend gevoetbald en hadden we vandaag een monsterscore kunnen neerzetten, want zoals de headline al verklapt geeft de 2 - 5 uitslag de verhoudingen in het veld niet juist weer.

Al met al zeer tevreden met de inzet van een ieder, want ook met 9 tegen 10 bleven we strijden voor elke bal! Mannen, complimenten voor jullie spel, inzet en betrokkenheid.

Volgende week nog 1x knallen tegen VVAC en dan zit dit leuke voorjaarsseizoen erop, Dubbeldam is inmiddels kampioen ( van harte gefeliciteerd ) geworden en strijden wij nog voor een eventueel plekje in de top 3!

Tot de volgende.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!