Laatste competitiewedstrijd wordt gewonnen door GJS JO15-1!

Laatste competitiewedstrijd wordt gewonnen door GJS JO15-1!

GJS JO15-1

2 - 0

VVAC JO15-1

Competitie

2e klasse 12

Datum

21 mei 2022 11:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Dalem
Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en wel tegen VVAC JO15-1, om verschillende redenen toch nog wel een "beladen" potje, enerzijds omdat we in de najaarscompetitie kansloos door ze naar huis waren gestuurd en anderzijds omdat er nog steeds een top 3 klassering in het verschiet lag, tel hierbij de mooie weersomstandigheden op en je kunt je voorstellen dat het niet vervelend was deze laatste wedstrijd te spelen!! Helaas voor ons waren we verre van compleet, want moesten we het doen zonder Niko, ( weekendje weg ) Wail ( bruiloft ) en Niels, ( geblesseerd ) gelukkig waren Max en Daniel bereid aan  te sluiten bij ons, waardoor we toch met 13 man aan de wedstrijd konden beginnen.

Om 11.30 uur werd er op veld 4 dan ook gefloten voor het begin van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd zich af op het middenveld, wij zouden uiteindelijk de grootste kansen weten te creeren, maar moesten we waakzaam blijven op de mogelijkheden van VVAC, Na 20 minuten kwamen wij op voorsprong en was het na een prachtige dubbele 1-2 van Lorik en Caz, laatsgenoemde die de keeper omspeelde, iets wijd leek uit te komen, maar toch behendig wist binnen te tikken. 1 - 0. Hierna een zelfde spelbeeld, veelal zich afspelend op het middenveld, wat vandaag met name opviel was de bereidheid van een ieder om voor elke meter te knokken. Achterin werd weinig weggegeven onder aanvoering van Sven, Max en Hans en speelde ook de backs Milan en Sep een sterke pot! Ook het middenveld stond goed en waren het in de as Sam en Ivan die het goede voorbeeld gaven door en heel veel meters te maken, maar ook nog eens wisten te zorgen voor een goede verdeling van het spel. Zijkanten met de 2 Daniels stopte ook enorm veel energie in hun spel en waren met name in de omschakeling zeer goed bezig. Voorop waren het Caz en Lorik die en hard werkte, maar ook een constante plaag bleven voor de verdediging van VVAC, al met al genieten van de ploeg! Na een minuut of 30 hadden we de wedstrijd wellicht al kunnen beslissen, was het Caz met een diepe bal op Lorik die 1 op 1 met de keeper helaas de bal voorlangs schoot! Ruststand 1 - 0.

In de rust spraken we af dat we zo hard zouden blijven werken als in de 1e helft, mijn inziens zou hierop namelijk de wedstrijd worden beslist. 2 wissels werden er doorgevoerd en kwamen Joes en Teun beide binnen de lijnen, ook zij speelden een zeer verdienstelijke pot. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat de 2e helft van beide ploegen voetballend niet heel best was, maar de werklust van beide partijen vergoede een hoop. Cruciaal in de wedstrijd was een redding van Sven in de 50e minuut op een kopbal van VVAC op de stand van 1 - 0, nu bleef het immers een voorsprong voor ons en werd uiteindelijk  de wedstrijd 10 minuten voor tijd beslist, werd er door de vlagger van VVAC gevlagd voor buitenspel, maar was de dienstdoende scheidsrechter het hier niet mee eens en dus kon Lorik na een pass van Daniel alleen op de keeper af, omspeelde deze vakkundig en tikte simpeltjes binnen. ( lees het verslag van de uitwedstrijd bij VVAC eens terug bij de 3 - 0 destijds...... ) 2 - 0 en wedstrijd beslist. De laatste 10 minuten kabbelde dan ook wat voort en was het na 70 minuten afgelopen en hadden wij ons enigszins gerevanceerd voor de nederlaag destijds, bleek na de wedstrijd dat Nieuw Lekkerland had verloren en we zo uiteindelijk de competitie af hebben gesloten op een keurige 3e plaats, chapeau voor een ieder. 

Zoals ik de laatste jaren vaker heb gedaan, hierbij nog even een samenvatting per speler zoals ik het ervaren en gezien heb:

 

Sven Hoevers: Degelijk seizoen, aantal wedstrijden moeten missen door blessures, maar over het gehele seizoen een betrouwbare doelman gebleken. Tip(s) voor Sven, zorg ervoor dat je nog meer van je laat horen in het organiseren en zorg dat je sterker en meer durf toont bij hoge ballen vanaf de zijkant. Uitstekende trainingsopkomst.

Hans vd Heuvel: Eerste competitiehelft 1 van de absolute uitblinkers, na de winterstop even een klein dipje, maar hierna weer uitstekend opgepakt. Tipje van de trainer voor Hans, blijf goed werken aan het positioneren ( hoe ga ik staan ) als laatste man dan voorzie ik bij Hans dat hij nog enorme stappen gaat/kan maken. Uitstekende trainingsopkomst.

Milan Keijnemans: Harde werker zoals we van Milan gewend zijn. Ook voor Milan de tip om goed te blijven oefenen op positioneren, wanneer moet ik voor mijn man komen en wanneer niet, tevens inschatten van hoge ballen blijven oefenen, last but not least blijf rustig aan de bal. Uitstekende trainingsopkomst.

Sep Verhoeks: Harde werker zoals we van Sep gewend zijn. Verder een kopie van de tips zoals ze ook voor Milan gelden. Uitstekende trainingsopkomst.

Wail el Moussati: Dit jaar voor het eerst bij deze groep, begon als aanvaller en eindigde als verdediger, eigenlijk overal in te zetten en een hele harde werker. Voor Wail de tip(s) om vooral te blijven werken aan de basis, aannemen, concentratie en rust aan de bal. Uitstekende trainingsopkomst.

Joes Hoeve: Als Joes helemaal fit is ( helaas dit seizoen vaak uit de roulatie geweest door verschillende oorzaken ) een prima verdediger met misschien wel de beste timing van het hele team. Tip(s) aan Joes, laat je wat meer gelden, concentratie erbij houden, straal uit dat je plezier hebt in het voetbal. Redelijke trainingsopkomst. ( zie bovenstaande )

Niels Verlee: Voor het eerst bij deze groep. Begon het seizoen als middenvelder en leek hier wat minder op zijn plaats, na de winsterstop geposteerd als voorstopper en dat bleek een schot in de roos. Tip(s) voor Niels, niet bij de eerste de beste teleurstelling beginnen met jezelf naar beneden te halen, hier ga je echt niet beter van voetballen, zorg ervoor dat het in je koppie positief blijft. Houd rust aan de bal, maar waak ervoor dat het overslaat in laconiek zijn. Uitstekende trainingsopkomst.

Teun Lubbers: Begon het seizoen wat wisselvallig, maar met name de laatste weken goed op dreef. Tip(s) voor Teun, zorg ervoor dat je inzet blijft tonen gedurende de wedstrijd, blijf geconcentreerd en houd de rust aan de bal. Uitstekende trainingsopkomst. ( ik denk nr.1 qua aanwezigheid )

Ivan de Vries: Verlengstuk van de trainer in het veld, grote tactische strateeg op het middenveld. Super leergierig en gedisciplineerd. Tip(s) voor Ivan, schiet wat vaker vanaf de 16, zorg dat je blijft oefenen op 2 max 3x raken, zodat je nog meer als verbindingsspeler kunt fungeren. Uitstekende trainingsopkomst.

Sam ten Have: In het begin van het seizoen een tijd eruit geweest i.v.m. een blessure, had hierdoor ook wat moeite en tijd nodig om op zijn normale niveau te komen. Met name na de winterstop weer de speler geworden die ik ken, voorop in de strijd, altijd werken voor 10 en daardoor de ideale 6. ( samen met Ivan ) Ook voetballend aan de bal gaat het elke keer een stukje beter, chapeau. Tip(s) voor Sam, blijf rustig aan de bal, onthoud en blijf oefenen op, dat degene die de bal ontvangt bepaalt of de bal gegeven kan/moet worden en niet de gever. Ook voor jou, blijf oefenen voor jezelf op 2 max 3x raken. Uitstekende trainingsopkomst.

Daniel Verhoeks: Daniel begon uitstekend aan het seizoen, had echt de tips van vorig jaar ten harte genomen en dat was te zien. Hierna viel Daniel wat terug en kan ik e.e.a. niet los zien van de energie die hij er wel ( en soms ) niet in stopt. Tip(s) voor Daniel, blijf werken aan je energie/werklust, ga verder (nog) meer gebruik maken van je rechterbeen, want je hebt een fantastische trap, maar zou er naar mijn idee nog veel meer gebruik van moeten maken, ook jij mag best iets vaker schieten rond de 16! Uitstekende trainingsopkomst.

Caz Brinkman: Op Caz ben ik gedurende het seizoen misschien wel het meest kritisch geweest van allemaal en met een reden! In mijn ogen de meest getalenteerde van de hele groep, echter heeft Caz het nodig dat hij af en toe even achter zijn broek aan wordt gezeten, oogt nog weleens laconiek, maar staat ook qua werklust mee bovenaan. Tip(s) voor Caz die hijzelf inmiddels wel kan dromen, zorg ervoor dat je goed het moment gaat herkennen, wanneer zelf voor de actie te gaan en wanneer te passen, ik ben ervan overtuigd dat je dan nog meer gaat scoren en assists gaat geven. Goede trainingsopkomst.

Niko Advocaat: Gedurende een groot deel van het seizoen 1 van de betere. In het middenstuk van de voorjaarscompetitie even een klein dipje, maar inmiddels weer ruimschoots opgepakt. Belangrijk met zijn goals en vele assists. Tip(s) voor Niko, blijf trainen op links schieten, schiet wat vaker vanaf de 16 en blijf je snelheid onderhouden. ( goed en belangrijk wapen ) Uitstekende trainingsopkomst.

Lorik Meha: Wederom onze topscoorder van het seizoen, ook dit seizoen de nodige assists gegeven, maw een belangrijke speler voor het team. Gaat ook voorop in de strijd en is een echt leidersfiguur in de ploeg. Tip(s) voor Lorik, zorg dat je wat comfortabeler wordt aan de bal, ga wat vaker ook kaatsen i.p.v. “alle” ballen de drukte in te draaien. Je fysieke voordeel gaat naarmate je ouder wordt steeds minder worden dus zorg dat je gewapend bent als dat voordeel minimaal is. Houd verder je rust voor de goal, ik vond het dit seizoen al een stuk beter, maar blijf daarop oefenen, keuze maken en daar niet meer vanaf wijken! Uitstekend trainingsopkomst.

 

Al met al blijft dit een fantastische groep om mee te werken, enorme drive en wil om te trainen, wedstrijden te spelen en beter te worden.

Ook wil ik graag een speciaal woordje van dank uitspreken naar Rogier, voor mij de ideale leider. Bemoeide zich niet zo heel vaak met het voetbaltechnische deel, maar wist mij of de ploeg op de momenten dat ik/de ploeg dreigde “door te slaan” te corrigeren, waardoor ik/de ploeg weer terug in de realiteit kwam en we er samen hard om konden lachen. Rogier, hartelijk dank voor alle zaken die jij op je nam, dit zorgde ervoor dat ik me alleen maar bezig hoefde te houden met het voetbalgedeelte!

Zoals bekend bij een ieder heb ik besloten er in ieder geval voor 1 jaar ( Anouk denkt dat ik het nog geen 2 maanden ga volhouden ) mee te stoppen. Ik ga voor het eerst in 10 jaar nu eens gewoon als vader langs de kant staan bij Sven & Lotte en kijk hier enorm naar uit. Ongetwijfeld gaan we elkaar nog zien bij GJS en kan ik alleen maar zeggen dat ik in ieder geval heb genoten van al die jaren als: trainer/coach/leider/coördinator.

Tot de volgende!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!