4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Nadat we vorige week een enorme draai om de oren hadden gehad, waarin we als team door de ondergrens zakten ( vandaar ook geen verslag ) en we mochten spreken van een complete off-day was het vandaag tijd voor revanche!!!

We mochten vandaag aantreden tegen Groote Lindt JO15-1, een bekende tegenstander voor ons, want ook voor de winterstop was dit een van onze tegenstanders, destijds wonnen we in Zwijndrecht in een gelijkopgaande wedstrijd ietwat gelukkig met 2 - 3. Nu was de wedstrijd bij ons en wel om 10.00 uur op veld 4. Vol goede moed gingen we deze wedstrijd tegemoet en begonnen we in een 1-4-5-1 opstelling. We knalden uit de startblokken en na iets meer dan een minuut was het al raak, mooie aanval via Sam die Lorik op rechts in de diepte stuurde, Lorik vervolgens met een strakke voorzet voor de goal langs waar Caz bij de 2e paal klaar stond om de bal binnen te tikken, fantastische goal 1 - 0.
Tot ongeveer de 10e minuut bleven wij de bovenliggende partij en hadden we met iets meer zuiverheid de score kunnen vergrooten, helaas voor ons gebeurde dit niet en kwam Groote Lindt langzamaan beter in de wedstrijd. Wij werden slordiger en moesten hierdoor veel achter onze man aan wat natuurlijk veel kracht kost, tevens schakelde het middenveld in verdedigend opzicht niet goed genoeg om wat zorgde voor druk op onze verdediging. Ook in de verdediging waren we op dit moment niet daadkrachtig genoeg en gaven we onze tegenstander veel te veel ruimte en verloren hierdoor bijna alle duels. Het was dus wachten op de gelijkmaker en die kwam er ook na een kwartier spelen, een speler van Groote Lindt wist wel heel gemakkelijk een duel tegen 2 van onze jongens te winnen en legde de bal goed terug op de 16, vervolgens werd de bal goed en in het uiterste hoekje binnengeschoten 1 - 1. Ook na deze goal bleef Groote Lindt de betere partij en werd het na een minuut of 25 1 - 2, weer ging er een fout van onszelf aan vooraf, want slecht uitverdedigen leidde tot balverlies met een tegendraads schot vanaf de 16 tot gevolg, Sven op het verkeerde been en raak! Het meest zonde hieraan is dat we de gehele week hebben getraind op "makkelijke" ballen over 5 meter, waardoor we het elkaar juist makkelijker zouden moeten maken, maar helaas..... De laatste 10 minuten tot aan de rust waren redelijk gelijkwaardig zonder echt grote kansen. Ruststand 1 - 2.

In de rust spraken we af weer te gaan voetballen en gezien de staat van het hobbelige veld wat meer opportunistisch te gaan spelen, ook schakelde we naar een 1-4-4-2 opstelling. In de 2e helft is er keihard gewerkt voor een resultaat, gaven we nagenoeg niets meer weg en waren wij optisch de betere partij. Toch leidde dit niet tot heel veel echte kansen, maar hadden we ook nu met wat meer precisie wel een goal kunnen/moeten maken. Zo'n 10 minuten voor tijd gingen we een soort van "alles of niets" spelen en schoof Wail als derde aanvaller door vanaf de rechtsback positie. Groote Lindt kwam er niet meer vanaf en wij bleven drukken en gaan voor minimaal de gelijkmaker. Jammer was het dat het publiek van de tegenpartij zich meer en meer met de wedstrijd ging bemoeien en daarbij ook de jonge scheidsrechter nogal wat verwijten maakte, helemaal niet nodig in een verder leuke en zeer sportieve partij! Met het ingaan van de 70e minuut werd er ook gelijk geroepen naar de scheidsrechter dat het tijd was, ik houd zelf de tijd nooit bij dus weet niet of dit ook klopte, feit was dat de scheidsrechter nog even liet doorgaan. ( het zou mij niet verbazen als de commentaren vanaf de zijlijn daaraan hebben bijgedragen ) Uiteindelijk resulterend in de toch wel verdiende gelijkmaker, werd de bal door ons vanuit het middenveld de diepte in geschoten en was het Lorik die achter de bal aanging, deze leek een prooi te worden voor de lange centrale verdediger, echter kopte deze de bal iets te zacht terug en zat Lorik er als een duveltje uit een doosje tussen om vervolgens de bal over de keeper heen in het net te tikken, blijdschap alom. Hierna was het nog een kleine 2 minuten en probeerde we het nog, echter was dit misschien teveel van het goede geweest al ben ik ervan overtuigd dat als we nog 5 minuten hadden doorgespeeld wij als winnaar van het veld hadden gestapt, want Groote Lindt was op! Eindstand 2 - 2.

Al met al een leuke pot, waarbij er niet altijd even goed werd gevoetbald, maar er werd gestreden voor elke meter. ( wat een verschil met een week terug ) Over de gehele wedstrijd een gelijkspel ook terecht was en we wederom 2 gelijkwaardige ploegen aan het werk hebben gezien.

Nu hebben we even 2 weken geen wedstrijden op de agenda ivm de meivakantie en gaan we daarna nog 2x vol aan de bak om zo het seizoen op een leuke en waardige manier af te sluiten!