Sportlaan 7
3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Vanmorgen moesten we op het voor ons ongebruikelijke vroege tijdstip van 09.00 uur aantreden tegen Sliedrecht JO15-2 ! Helaas moesten we het vandaag doen zonder Sep en doelman Sven, pogingen om een keeper van een ander team te lenen mislukte waardoor uiteindelijk Sam en Milan allebei een helft op de goal voor hun rekening namen. Gelukkig was Rowan wel bereid bij ons aan te sluiten en hadden we hierdoor de beschikking over 13 man. In de voorbereiding op het seizoen hadden we ook al geoefend tegen deze tegenstander met toen een 3 - 4 overwinning.

We begonnen vandaag in een 1-4-4-2  opstelling aan de wedstrijd en floot de scheidsrechter om exact 09.00 voor de eerste keer op zijn fluit. Het begin was wat slordig van beide kanten, maar al snel wisten wij onszelf 2 goede mogelijkheden te verschaffen in de personen van Daniel en Niko, helaas nog zonder resultaat. Na een kleine 10 minuten een diepe bal van Sliedrecht, wij die volledig mistaste en de rechtsbuiten 1 op 1 met Sam, simpel balletje binnenkant voet en het stond 1 - 0. Gelukkig was dit voor ons de aanzet om er een schepje bovenop te doen en waren wij gedurende 15 minuten de baas op het veld en wisten wij ons de nodige 100% kansen te verschaffen, schoten we tussendoor ook nog 2x op de lat en wisten we ook 2x te scoren. Eerste goal was van Caz die na een schot van hemzelf goed de rebound opving en simpeltjes met links binnen wist te schieten. De 2e goal was een beauty, zoals voetbal bedoeld is, dieptebal van Niels op Lorik die op zijn beurt de meegelopen Caz inspeelde op de 16, Caz een mannetje passeerde en alleen voor de keeper niet zelfzuchtig de bal breed lag op Niko die vervolgens in een leeg goal kon binnentikken, super goal 1 - 2. Na deze goal kregen we nog wat mogelijkheden, maar kregen we de bal er helaas niet meer in. Vanaf minuut 25 kakte we in, wat ons mijn inziens iets te vaak gebeurd, van hoge pieken naar soms diepe dalen......, ineens stoppen we dan met simpel te voetballen en gaat het energie niveau naar een bedenkelijk niveau, waardoor we onze tegenstanders het gevoel geven dat er nog iets te halen valt. Zo ook in de 30e minuut, al was de manier waarop wat ongelukkig, een vrije bal van zo'n 25 meter werd richting Sam geschoten en leek op een simpel vangballetje uit te lopen, helaas voor ons liet Sam de bal door zijn handen glippen en stuiterde de bal tergend langzaam over de doellijn. Niets aan te doen, dat is nou eenmaal het risico met een veldspeler op de goal! De laatste 5 minuten kabbelde vervolgens voort, zonder noemenswaardige actie's! Ruststand 2 - 2.

In de rust bespraken we eigenlijk maar 2 zaken, energieniveau weer omhoog en kansen benutten! De eerste 10 minuten na de rust begonnen we vervolgens uitstekend en speelden we Sliedrecht zoek, uiteindelijk ook resulterend in 2 goede goals van Lorik. Bij de eerste goal een goede voorzet van Caz vanaf rechts die Lorik heerlijk in 1x op de voet pakte en uiterste hoekje raak. De 2e goal een goed bal van Wail op Lorik die alleen voor de keeper rustig bleef, deze omspeelde en rustig binnentikte, 2 - 4. Na deze 10 minuten echter een herhaling van zetten, want weer stopten we met voetballen werd het onrustig en slordig. De 2e helft kende dan ook niet veel hoogtepunten meer en was de logische eindstand 2 - 4.

Mannen, zoals met jullie in de rust en na de wedstrijd besproken moeten we ervoor waken dat het verschil in niveau van ons spel dusdanig is als vandaag, want jullie kunnen zo lekker ballen. Neem nou van mij aan dat het geen kwestie van "leven of dood" is, maar dat het gewoon een kwestie is van lekker voetballen, zonder druk of stress!

Uiteindelijk gewoon dikverdiend gewonnen, maar had de uitslag natuurlijk wel groter moeten zijn, hier gaan we komende week gewoon weer op trainen en dan op naar volgende week!

Speciaal woord van dank aan Rowan voor het meedoen, prima gespeeld! Ook een speciaal woord van dank aan Sam en Milan dat jullie vandaag bereid waren beide een helft te keepen, prima gedaan beiden. ( ondanks een klein slippertje van Sam de eerste helft:-)