Overtuigende overwinning GJS JO15-1!

Overtuigende overwinning GJS JO15-1!

GJS JO15-1

6 - 3

ST Almkerk/Altena JO15-1

Caz Brinkman (schot)
8'
Assist: Lorik Meha
20'
... (schot)
40'
Assist: Caz Brinkman
Lorik Meha (schot)
45'
50'
... (penalty)
56'
60'
... (intikker)
65'
Assist: Lorik Meha

Competitie

2e klasse 12

Datum

19 maart 2022 11:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Dalem
Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Na de nodige weken zonder wedstrijd en 1 minder geslaagde oefenwedstrijd vorige week mochten we vandaag weer voor het echie aantreden tegen ST Almkerk/Altena JO15-1! Onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd er om 11.30 uur afgetrapt op het kunstgrasveld. We begonnen vandaag met 3 invallers aangezien we 4 mensen om uiteenlopende redenen moesten missen, gelukkig waren Daniel, Ben en Mark bereid om met ons mee te doen en alle 3 niet onverdienstelijk moet ik zeggen. We begonnen vandaag in een 1 - 4 - 4 - 2 opstelling.

Na 5 minuten aftasten en wennen namen wij duidelijk het initiatief en waren we de bovenliggende partij, na 2 kleine kansjes te hebben gemist was het na 10 minuten wel raak..., uit een corner genomen door Niko viel de bal via het lijf van Lorik voor de voeten van Caz, Caz twijfelde vervolgens geen seconde en schoot vanaf een metertje of 13 onberispelijk raak, 1 - 0 en dikverdiend! Hierna gingen we door met bij vlagen prima positiespel en werd na een klein kwartier Daniel vrij gespeeld aan de rechterkant, Daniel speerde op snelheid zijn tegenstander voorbij en trok de bal heerlijk terug op de 16, Ben was goed aangesloten en schoot de bal met zijn mindere rechter uiterst zuiver in de linker benedenhoek, 2 - 0 heerlijk.... Eigenlijk een beetje vanuit het niets begonnen we na de 2 - 0 slordiger te spelen en gingen we veel te "hoog" staan, waardoor we de ruimten voor onszelf veel te klein maakten, hier waren de jongens vooraf voor gewaarschuwd, maar blijkbaar sluipt zoiets er toch in. Spijtig genoeg viel ook nog eens de aanluitingstreffer na een minuut of 20, het was werkelijk de eerste keer dat de tegenstander bij onze goal in de buurt was en werd er helaas door onszelf in het hart van de verdediging een fout gemaakt door over/langs de dieptebal te maaien kreeg de spits een vrije doortocht, kapte hij zichzelf knap vrij en schoot hij vanaf randje 16 de bal koeltjes in de korte hoek, 2 - 1 geheel onnodig, maar helaas! Na deze goal bleef het spel slordig van onze kant, maar wisten we onszelf desondanks nog wel wat kleine kansen te verschaffen, maar helaas vaak te gehaast en hoog ingeschoten. Ook wij moesten nog een keer waakzaam zijn, want bij een verre vrije bal van Almkerk gedragen door de wind moest Sven nog even handelend optreden, gelukkig met goed gevolg. Ruststand 2 - 1.

In de rust spraken we af om weer vanuit de beweging te gaan voetballen, zodat we onszelf de ruimte konden verschaffen om diepte te zoeken! Dit lukte in de 2e helft een stuk beter dan in de eerste helft, het werd dan ook al snel 3 - 1 door een uitstekende goal van Niko, samen met Caz combineerde Niko door de verdediging heen en schoot hij koeltjes binnen. Ook de 4 - 1 liet niet lang op zich wachten en was ook dit een prima uitgespeelde goal, dieptebal op Niko die op knappe wijze de bal wist binnen te houden en daarmee tegelijkertijd zijn tegenstander  wist uit te spelen, goede voorzet op Lorik die zichzelf keurig wist vrij te spelen en uit de draai kogelhard wist binnen te knallen, 4 - 1 en geenszins geflatteerd. Toch lieten we Almkerk weer terug in de wedstrijd komen en was het een wat stomme, onbehouden overtreding in de hoek van het strafschopgebied die Almkerk een strafschop opleverde, deze werd vervolgens koeltjes binnengeschoten, 4 - 2. De mooiste goal van de ochtend/middag vond ik de 5 - 2, uitstekende bal van Ivan in de diepte op Ben die de bal goed wist voor te geven vanaf de linkerkant, voor Niko vervolgens een koud kunstje om de bal binnen te tikken, mooie uitgespeelde goal zoals ik ze graag zie en waar zelfs ( zag ik uit mijn ooghoek ) de trainer van de tegenpartij een klein applausje voor over had. Hierna kregen we nog een arsenaal aan kansen om een monsterscore neer te zetten, maar helaas stond het vizier niet meer op scherp en waren we veel te wild in de afwerking, jammer want we hadden hier echt aan ons doelsaldo kunnen werken. Sterker nog, we lieten Almkerk weer terugkomen en stonden we als verdediging veel te apathisch te verdedigen ( dat moet er echt uit jongens!!! ) en zei de spits "dank jewel" omspeelde Sven en schoot zo de 5 - 3 binnen. Het slotakkoord was gelukkig wel weer voor ons en was het Mark met een uitstekende dieptebal op Lorik die het overzicht behield, waarna Daniel de bal vanaf randje 16 binnen wist te schieten. Eindstand 6 - 3.

Al met al vandaag een zeer verdiende zege, die een stuk hoger had kunnen/moeten uitvallen, complimenten aan Almkerk dat leuk bleef voetballen, maar vandaag vooral fysiek het onderspit moest delven tegen onze ploeg. Laat onverlet dat er door de hele wedstrijd echt wel de nodige zeer goede aanvallen tussen zaten van onze kant en we gewoon dikverdiend hebben gewonnen.

Mark, Daniel en Ben nogmaals hartelijk dank mannen, goed gespeeld! De rest vd ploeg complimenten voor jullie spel in grote delen van de wedstrijd, ga zo door en hopelijk komende week weer wat completer op de trainingen!

Tot de volgende.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!