Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Nadat storm Eunice vrijdag over ons kikkerlandje was geraasd bleek vanmorgen dat er toch nog wel een restje van diezelfde storm was blijven hangen. Gelukkig ging de wedstrijd wel gewoon door, maar is het met zo'n harde wind best lastig voetballen, desondanks werd er gewoon om 11.30 uur afgetrapt op het hoofdveld voor onze wedstrijd tegen Groot Ammers JO15-1. We traden vrijwel compleet aan, jammer genoeg alleen nog zonder keeper Sven, gelukkig was Shai ( keeper JO14-1 ) bereid om bij ons in te vallen.

We begonnen de wedstrijd met de wind half in onze rug, hierdoor zouden we eigenlijk de gehele eerste helft een overwicht hebben tov Groot Ammers, zij konden maar moeilijk met de weersomstandigheden omgaan en kwamen er nagenoeg niet uit. Wij waren dus duidelijk de bovenliggende partij al waren we vaak te slordig of besluiteloos rond de 16 van de tegenstander. Verder viel op dat Groot Ammers het fysieke duel niet schuwde, op zich niets mis mee natuurlijk, maar vaak werd er ook nog even doorgelopen en doorgehaald als de bal al weg was, waardoor er best veel werd gefloten voor overtredingen, met name aan de kant van Groot Ammers! Na een kwartier werden we in het zadel geholpen door de keeper van Groot Ammers, want bij een poging de bal weg te werken belande de bal pardoes bij Caz in zijn voeten op een metertje of 20 van de goal, na de bal een meter of 5 mee te hebben genomen was het voor Caz daarna een koud kunstje de bal in het verlaten doel te schieten, 1 - 0 en dikverdiend. Hierna bleven wij de sterkere partij en is het jammer en zonde dat we momenteel wat moeite hebben met scoren, want we zouden het onszelf zoveel makkelijker kunnen maken als we onze kansen gaan afmaken. Als ik mij niet vergis heeft Groot Ammers de 1e helft niet een keer op goal geschoten, was er nog wel een gevaarlijk ogende bal in de diepte, maar was Shai allert en scherp waardoor ook dit met een sisser afliep. Wij kregen in de persoon van Caz nog 2 dotjes, maar helaas stond het vizier niet op scherp. Ruststand 1 - 0.

In de rust spraken we af dat wij in tegenstelling tot Groot Ammers de eerste helft meer zouden gaan voetballen, want ballen weg peren met deze wind was niet heel erg functioneel gebleken. Toch was Groot Ammers de eerste 10 minuten van de 2e helft de bovenliggende partij door het "windvoordeel" en moesten we vol aan de bak om onze voorsprong te verdedigen, het gevaarlijkste moment kwam voort uit een corner die gedragen door de wind op de lat boven Shai uiteen spatte. Na een kwartier werden de frustraties bij Groot Ammers groter en groter, veel zeuren tegen de scheidsrechter, een aantal hele vervelende overtredingen en een grensrechter die steeds oneerlijker werd....., ach we hebben het grotendeels maar laten gaan. Na een kwartier kwamen wij ook weer beter in de wedstrijd ( misschien dat eea niet los van elkaar te zien is ) en wisten we met een paar snelle uitbraken voor gevaar te zorgen, met kansen voor Niko, Caz en Lorik tot gevolg, helaas nog niet resulterend in een bevrijdende goal. Ook viel op dat de verdediging onder aanvoering van Hans en Niels stond als een huis, Sam en Ivan de controle hadden over het middenveld en er gewoon door iederen keihard werd gewerkt voor een resultaat! Uiteindelijk viel met een uur op de klok de beslissing, Sam gaf een diepe bal op Lorik die op karakter het duel wist te winnen en alleen op de doelman af mocht, de aanvoerder van Groot Ammers probeerde met een laatste wanhoopspoging ( lees schop van achteren ) Lorik nog af te stoppen, maar Lorik bleef uiterst koel, omspeelde de keeper en schoof de bevrijdende en dik, dikverdiende 2 - 0 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld en Groot Ammers nog meer gefrustreerd, jammer was het dan ook dat er 5 minuten voor tijd 2 spelers van Groot Ammers (terecht) vanaf moesten worden gestuurd, want was er 1 speler die geheel onnodig Hans nog een schop na gaf terwijl de bal al lang weg was en was de andere speler van mening daar van alles van te moeten vinden en dit in woord en gebaar aan de scheidsrechter te laten blijken. Mijns inziens ging ook de coach van Groot Ammers hier niet goed mee om, want in plaats van zijn spelers hierop aan te spreken ging hij mee in het verbale "geweld" en werd er zelfs een grapje gemaakt dat het toch wel heel gezellig was met zoveel spelers in de dug-out! Nu was er bij ons overigens ook zo'n situatie, want Caz die de hele ochtend al doelwit was van vele schoppen liet zichzelf ook een keer op de verkeerde manier gaan, maar werd hier gelijk op aangesproken door mijzelf ( overigens benoem ik dit niet als borstklopperij ) en hoort het volgens mij zo, helaas heb ik dat bij de coach van de tegenpartij niet gehoord of gezien.

Al met al was Groot Ammers een zeer slecht verliezer, maar zou ik mijn jongens veel te kort doen door hier de nadruk ( al wilde ik het wel graag vertellen:-) op te leggen, over de hele wedstrijd waren wij duidelijk de betere partij, meeste kansen en het hardst gewerkt ! Dikke pluim voor iedereen en op naar de volgende, al duurt dat nog wel even...... Speciaal woordje van dank nog aan Shai voor het mee willen doen en gewoon zoals we dit van jou gewend zijn Shai, prima pot gekeept!!!