Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Vandaag mochten we aantreden tegen onze angstgegner van de competitie voor de winterstop Dubbeldam! Destijds werden we in onze minste wedstrijd van dat seizoen compleet van het kastje naar de muur gestuurd met een hele dikke nederlaag tot gevolg. Na wederom een week vol coronaperikelen kwam er ook nog eens slecht nieuws vanuit de keepershoek, want Sven kon helaas niet keepen, gelukkig voor ons was Daan ( JO13-1 ) bereid om met de "grote" jongens mee te doen en dat deed Daan met verve!! ( nogmaals bedankt Daan ) Voor de rest waren we gelukkig voor het eerst in tijden weer eens compleet.

Om 11.15 uur werd er op het kunstgrasveld gefloten voor de start van de wedstrijd! Vooraf hadden we afgesproken vanaf het begin volle bak te gaan aangezien we dat in de uitwedstrijd niet deden en toen na 10 minuten tegen een 4 - 0 (!) achterstand aankeken. Gelukkig hadden we dit vandaag beter voor elkaar en na een aftast periode van een minuut of 5 kwamen wij steeds beter in de wedstrijd, Dubbeldam was met name gevaarlijk met ballen in de diepte, waarna hun beide gevaarlijke buitenspelers aan het werk konden worden gezet, maar wij hadden het prima onder controle. Vanaf minuut 10 werden wij duidelijk de bovenliggende partij en legden we een aantal prima aanvallen op de mat, helaas nog zonder resultaat! Zoals wel vaker in het voetbal leidde een misverstand bij ons achterin tot de op dat moment onverdiende goal van Dubbeldam, overigens wist hun linksbuiten dit buitenkansje wel cooltjes af te maken, 0 - 1 na een kwartier! We lieten ons gelukkig niet van de wijs brengen door deze goal, want wij bleven gewoon de betere partij en bleven dan ook gewoon door voetballen en combineren met de nodige mogelijkheden tot gevolg. Na 25 minuten viel dan ook de dikverdiende gelijkmaker en hoe...., na een prima aanval over meerdere schijven was het Teun met een afgemeten voorzet vanaf rechts die door Niko uitstekend werd binnengekopt, 1 - 1 en volledig verdiend. Hierna bleven we mogelijkheden creeren, maar waren we helaas in de eindpass iets te onnauwkeruig, gleden we net uit op het moment supreme of wist de keeper redding te brengen. De laatste 5 minuten waren van beide kanten niet heel spectaculair meer en had dit tot gevolg dat we gingen rusten met een 1 - 1 stand!

In de rust bleek dat aanvoerder Sam niet verder kon en was dit jammer gezien de balans op het middenveld, gelukkig hadden we 3 "verse" krachten, maar bleek voor deze jongens dat (langere) afwezigheid door Corona niet ten goede komt van je ritme en conditie. De 2e helft haalden we helaas dan ook niet het niveau van voor de rust en was Dubbeldam de betere/sterkere partij. Lang wisten we de stand op 1 - 1 te houden en was Daan hier debet aan, want met een aantal uitstekende reddingen haalde hij ons er op dat moment doorheen. In een kort gesprek met de trainer van de tegenpartij tijdens de rust waren wij het er al over eens dat degene die de eerste goal zou maken waarschijnlijk ook als winnaar van het veld zou stappen, helaas voor ons was dit Dubbeldam en scoorden zij na een minuut of 45 de 1 - 2, qua veldoverwicht verdiend, maar hing er wel een flinke buitenspellucht aan vast, werd er echter niet gevlagd en kon hierdoor de rechtsbuiten simpeltjes afdrukken. Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij in de 2e helft eigenlijk geen echte kans meer wisten af te dwingen, maar werd er door een ieder wel keihard geknokt voor een resultaat. Uiteindelijk viel 5 minuten voor tijd ook nog de beslissende 1 - 3!

Als we de hele wedstrijd bekijken waren wij de 1e helft de betere partij en zij de 2e helft, scorebordjournalistiek technisch zou je dan zeggen dat een gelijkspel de eerlijkste verhouding zou zijn, ergens kan ik me daarin vinden, maar de 2e helft was er 1 ploeg die aanspraak maakte op de winst en dat was toch echt Dubbeldam. Voor ons geld dat we qua spel stapjes hebben gemaakt in vergelijking met de week ervoor, maar moeten we aankomende week wel echt gaan werken aan het conditionele deel, want hier bleken we toch wel wat in tekort te schieten. Al met al een leuke en spannende wedstrijd, waarbij we het een heel stuk beter deden dan de wedstrijd in Dordrecht destijds.