Karbogerd 1
4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

Eindelijk mochten we weer voor het eggie......, na een zeer rommelige voorbereiding door alle corona-perikelen mochten we na een eerder afgelaste wedstrijd eindelijk weer eens aantreden en wel tegen oude bekende GRC 14 JO15-1. Ook in de najaarscompetitie waren we deze tegenstander namelijk al tegengekomen en was het toen na een zeer gelijkwaardige strijd GRC dat nipt de overwinning naar zich wist toe te trekken.

Om 09.15 uur ( jeetje wat vroeg zeg... ) werd er op het hoofdveld afgetrapt! Al snel werd weer duidelijk dat het een gelijkwaardige tegenstander betrof en zouden kansen dan ook gedurende de gehele wedstrijd schaars blijken. Ondanks het gemis aan ritme begonnen we de eerste 10 minuten goed en waren wij voetbaltechnisch de bovenliggende partij, zo ook in de 10e minuut toen Lorik aan de rechterkant van het veld wist te ontsnappen, de bal wist terug te leggen op randje 16 waar Caz al stond te wachten om de bal in ontvangst te nemen, vervolgens met een mooie passeerbeweging 2 man wist uit te spelen, waarna hij goed wist af te drukken voor de op dat moment verdiende 0 - 1! Na deze goal werd het een strijd van en op het middenveld, onze verdediging stond als een huis en gaven we weinig tot niets weg. Wel vond ik vanaf dit moment GRC de betere aan de bal, wij daarentegen wisten nog wel een aantal keren goed te combineren, maar vaker verloren we de bal te snel en te vaak, zoals eerder aangegeven zal dit niet los staan van het ontbrekende wedstrijdritme! Grote kansen waren er dus in het vervolg van de 1e helft niet te ontwaren en was een 0 - 1 ruststand het logische gevolg.

Ook in de 2e helft bleef GRC de ploeg die wat comfortabeler aan de bal was en waren wij vooral een aantal keren gevaarlijk met een snelle counter. De strijd bleef zich met name op het middenveld afspelen en was de wedstrijd meer spannend dan goed! In de 55e minuut viel dan toch de op dat moment verdiende gelijkmaker, was het jammer dat wij iets te lang treuzelde in de verdediging, waarna een speler van GRC in de 16 vrij voor Sven kwam, de bal werd geschoten en helaas net door ons van richting werd veranderd waardoor Sven kansloos was. Hierna was het opletten geblazen, want GRC kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit, toch was het meest spijtige moment voor ons, want 10 minuten voor tijd wisten we via een counter goed uit te breken, was het Niko die een uitstekende bal op Lorik wist af te leveren en na een korte scrimmage rolde de bal tergend langzaam over de lijn 1 - 2 voor ons zou je denken, echter stond de dienstdoende grensrechter van GRC te vlaggen en te roepen dat er hands gemaakt zou zijn door Lorik, door mij was dit niet te zien, maar door de grensrechter ook zeer zeker niet, de goal werd echter op appeleren afgekeurd, jammer!! De laatste 10 minuten kabbelde vervolgens wat voort, waardoor de eindstand werd bepaald op 1 - 1.

Al met al was de 1 - 1 een juist afspiegeling van de wedstrijd, maar blijft de al dan niet terecht afgekeurde goal spijtig en twijfelachtig!

Voor ons geld dat iedereen hard heeft gestreden en gaan we de komende periode weer hard werken aan ons voetballende deel. Speciaal woord van dank aan Daan & Tygo die zo vriendelijk waren bij ons aan te sluiten, wederom bedankt mannen!!