Vermakelijke wedstrijd eindigt onbeslist!

Vermakelijke wedstrijd eindigt onbeslist!

Datum

8 januari 2022 10:00

Accommodatie

Sportpark Dalem
Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

De eerste contacten voor deze onderlinge wedstrijd werden reeds in de voorbereiding op dit seizoen gelegd en vandaag was het dan zover, GJS JO16-1 vs GJS JO15-1. De voorbereiding op dit duel was voor beide partijen niet ideaal aangezien er al even niet meer is/was getraind. Wij met de 15-1 afgelopen dinsdag voor het eerst weer na ruim 5 weken niet te hebben getraind, de 16-1 heeft nog wel wat langer doorgetraind, maar gezien de feestdagen ook zij de laatste 2 weken niet meer. Desondanks waren beiden ploegen gemotiveerd, niet raar ook aangezien de jongens elkaar goed kennen via verschillende kanalen. Om 10.00 uur werd er dan ook afgetrapt op veld 3 onder de bezielende leiding van Niels Verhoeks. ( nogmaals dank Niels! )

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de 16-1, wij moesten nog even aclimatiseren en zij gingen gelijk vol gas! De eerste 10 minuten leverde dat ook 2 goede kansen op voor de 16-1, maar was het Sven die ons er op dat moment doorheen sleepte met 2 uitstekende redingen. Verder viel het vooral op dat wij erg slordig waren aan de bal, waardoor de 16-1 binnen no-time de bal weer in hun bezit had, op zich niet gek natuurlijk als je al een tijdje niets hebt gedaan..... Na een kwartier viel dan ook de verdiende 1 - 0 en was het uit een corner dat de bal wat gelukkig voor de voeten van Daniel viel die vervolgens niet twijfelde en goed binnenschoot. De 1 - 0 was gelukkig wel gelijk het teken voor de 15-1 om wat meer te gaan voetballen en de vrije man te gaan zoeken, we kwamen er dan ook bij tijd en wijlen wat gevaarlijker uit, al waren er nog niet heel veel kansen te bewonderen. Het grootste deel van deze periode speelde zich af op het middenveld en waren beide ploegen niet echt bij machten om het beslissende gaatje te vinden, totdat rond de 30e minuut de 15-1 er venijnig uitkwam, Caz met een bal in de diepte op Niko die vervolgens Lorik in stelling bracht, waarna Lorik de bal onder de uitgekomen Senna door wist binnen te schieten vanaf randje 16. Ruststand 1 - 1.

In de rust werd er door ons gesproken over de gemiste "kans" om via het extra mannetje op het middenveld wat meer te gaan voetballen. Niko moest het strijdtoneel verlaten in de rust ivm een dagje weg en dus schakelde we weer terug naar onze vertrouwde 1 - 3 - 5 - 2 opstelling. Het begin van de 2e helft ging redelijk gelijk op al vond ik dat de 16-1 met name fysiek de boventoon voerde, de kansen bleven vrij schaars, maar werd er bij vlagen door beide ploegen leuk gevoetbald. Na een kwartier was het Brais die zijn maatje Sven met een prachtig schot wist te verschalken, vanaf een meter of 15 schoot Brais de bal met een mooie boog over de kansloze Sven heen, eerlijkheid gebied mij ook te zeggen dat vanaf dit moment de 16-1 ook sterker was en viel het vooral op dat zij conditioneel sterker waren dan wij. ( heeft dat doortrainen toch daadwerkelijk gewerkt ) Bij ons liepen er een aantal op het tandvlees, maar des te mooier om te zien dat er iig keihard werd gewerkt door een ieder. Toch wisten wij weer op gelijke hoogte te komen en was het Lorik die uit een corner van Caz de bal via zijn "edele" delen wist binnen te werken. De 16-1 bleef onverhoopt aanvallen en schoten de jongens zichzelf ietwat te vaak in de eigen voet door vaak iets te lang te breien waar een schot vanaf de 16 tot de mogelijkheden behoorde. Iedereen ( ikzelf in ieder geval ) had het gevoel dat de wedstrijd een beetje dood bloedde richting een 2 - 2 gelijkspel, maar 5 minuten voor tijd was daar ineens Raf die uit een corner de bal simpeltjes wist te verlengen en de bal zo over de lijn in de uiterste hoek rolde. 3 - 2 voor de 16-1 en blijdschap alom, echter is een wedstrijd pas afgelopen als er 70 minuten zijn gespeeld, zo ook vandaag en was het een minuut voor tijd Wail die de bal wat gelukkig voor de voeten kreeg, maar vervolgens haarzuiver de bal binnenkantje paal wist binnen te schieten. Eindstand 3 - 3.

Al met al een leuke pot, waarbij meters maken, conditie en gevoel terug krijgen de belangrijkste aspecten waren en volgens mij is het verbeteren van die aspecten gelukt! De afspraak is reeds gemaakt om deze wedstrijd nog een keer te spelen dit seizoen en was de begeleiding het erover eens dat dit dan wel onder iets warmere omstandigheden dient te gebeuren.........

Mannen, ( 16-1 & 15-1 ) dank voor deze leuke pot en mooi om te zien dat er fel, maar met respect voor elkaar werd gestreden. Jeroen en Gerben bedankt voor het vlaggen!!

Tot de volgende.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!