Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Na een weekje rust tijdens de herfstvakantie mochten we vandaag op een druilerige zaterdagochtend om 09.45 uur aantreden tegen GRC 14 JO15-1 op het hoofdveld. Zonder de geblesseerde Niels en zieke Joes hadden we vandaag toch de beschikking over 14 man aangezien Joey en Xanti zo vriendelijk waren om bij ons aan te sluiten. ( nogmaals dank jongens en prima gespeeld ) Na de vorige 2 wedstrijden simpeltjes te hebben gewonnen wisten we dat we vandaag aan de bak moesten.

Om stipt 09.45 uur werd er gefloten en ging de wedstrijd van start, beide ploegen begonnen wat aftastend met uiteindelijk GJS die de eerste "mogelijkheden" kreeg, Niko kreeg een goede schotkans, maar mikte helaas naast! Een domper voor ons was dat Caz na een minuut of 10 met een blessure aan zijn onderrug de strijd moest staken, balen dus en zelfs nog meer balen dat Caz net voor zijn wissel de mogelijkheid kreeg om ons op voorsprong te schieten, de keeper moest lossen op een voorzet en Caz had de rebound voor het inschieten, helaas voor ons herstelde de keeper op tijd en wist hij redding te brengen. Het viel gedurende de eerste helft op dat de wedstrijd zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde, ook waren wij nogal onzuiver met de passing in de diepte, waardoor nagenoeg alle diepteballen zo door de keeper konden worden opgeraapt. Na een minuut of 20 spelen kreeg GRC 14 een grote kans, maar was het nu tijd voor onze keeper Sven om zich te onderscheiden, in 2 instanties wist Sven uitstekend redding te brengen waardoor de brilstand gehandhaafd bleef. Het laatste kwartier richting de rust bracht niet veel kansen meer met zich mee, waardoor de logische ruststand 0 - 0 was.

In de rust werd afgesproken dat we dezelfde energie moesten blijven leveren aangezien de tegenstander ook erg fel en kort op de bal zat. Jammer was het dat Ivan ( uit voorzorg ) in de rust werd gewisseld, want samen met Sam en Hans hadden zij de as van het veld prima onder controle. De 2e helft begon zoals de eerste was geeindigd met strijd en met name de slag om en op het middenveld. Uiteindelijk was het GRC14 dat als eerste wist af te drukken, een lange bal viel net over onze laatste linie heen en moet gezegd worden dat de mee opgekomen nr. 3 de bal fantastisch vanuit de rechterkant van de 16 diagonaal in de uiterste hoek wist te knallen, gewoon een goede goal en niets aan te doen! Toch wisten wij al snel weer op gelijke hoogte te komen, nadat een speler van GRC14 de bal verkeerd terugspeelde was Lorik alert en wist hij simpeltjes af te drukken. In de volgende 5 - 7 minuten na de 1 - 1  hebben we mijns inziens de wedstrijd uiteindelijk verloren, want gedurende deze periode was GRC14 feller en scherper dan wij, zo viel ook de 1 - 2, zij het wat ongelukkig, want was het Sam met een terugspeelbal ( misschien had het in deze situatie handiger geweest de bal zelf te ruimen ) op Sven die de bal niet helemaal goed raakte waardoor een speler van GRC14 er net zijn voet tegen kreeg, de bal vervolgens op een bijzondere manier caramboleerde en vervolgens zo voor de voeten viel van een vrijstaande speler op zo'n 5 meter van de goal, wij niet scherp genoeg, maar ook domweg een beetje pech. Zo'n 3 minuten na deze goal werd het ook 1 - 3 en was het de behendige nr.9 die zijn tegenstander simpeltjes uitspeelde alleen op Sven af liep en koeltjes binnenschoof in de uiterste hoek. Zonde natuurlijk, maar nog niet getreurd want er was nog voldoende tijd, gelijk na de 1 - 3 werd Wail weer ingebracht voor Sep, zodat we in een 1-3-4-3 opstelling verder gingen. Deze omzetting zorgde ervoor dat GRC14 zich moest aanpassen en wij voor een minuut of 10 de bovenliggende partij werden. Het resulteerde ook al snel in de aansluitingstreffer en was het na een uitstekend genomen corner van Daniel uiteindelijk Lorik die uitstekend wist binnen te koppen. De energie die we op dat moment gaven was mooi om te zien en kregen we na die aansluitingstreffer via wederom Lorik DE mogelijkheid om weer gelijk te komen, want Lorik ging op kracht en snelheid zijn directe tegenstander voorbij en kon zo alleen op de keeper af, de linkerhoek ( lange hoek ) lag volledig open, maar helaas voor ons koos Lorik voor de korte hoek en schoot hij zo in het zijnet, misschien was de allerbeste optie wel geweest om de bal breed te leggen, want zowel Xanti als Niko stonden klaar de bal binnen te werken. We bleven gas geven, maar tot echte kansen zou het niet meer leiden, uiteindelijk was het zo'n 3 minuten voor tijd een zeer ongelukkige actie die de ban volledig brak, een lange bal werd door Sam ( zo gaf hij na de wedstrijd zelf aan, ondersteund door al zijn medespelers ) met de borst aangenomen, echter zag dienstdoende scheidsrechter Levente er een handsbal in en aangezien het in de 16 was, penalty! Ik kon het vanuit mijn standpunt niet zien, maar zelfs Levente twijfelde na de wedstrijd of het wel daadwerkelijk een penalty was aangezien Sam en zijn ploeggenoten oprecht verbaasd en teleurgesteld waren. De penalty ging er vervolgens in en waren wij gebroken, Xanti kreeg in de laatste minuut nog een dotje, maar zelfs dat zat niet meer mee. Eindstand 2 - 4.

Ondanks het verlies kan ik persoonlijk veel meer genieten van deze potjes dan van de potjes met die giga krachtverschillen. Ik denk niet dat ik iets raars zeg dat vandaag een gelijkspel de verhoudingen het best hadden weergegeven, maar helaas voor ons was GRC14 iets doortastender!

Genoten van mijn ploeg vandaag, hard gewerkt en op naar de volgende!

Men of the match: Hans vd Heuvel & Sam ten Have.