Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Na de fijne overwinning van vorige week stond vandaag de krachtmeting met Heerjansdam JO15-1 op de agenda, net als vorige week een volstrekt onbekende tegenstander voor ons! Ze hadden vorige week flink op hun broek gekregen van SVW, maar zoals ik de mannen voor de wedstrijd voorhield zegt mij dat niet zoveel, dus moesten we gewoon van onszelf uitgaan en lekker gaan voetballen!

We begonnen de wedstrijd vandaag in een 1-3-5-2 opstelling en waren we net als vorige week compleet en nagenoeg helemaal fit. Om 10.00 uur werd er onder een heerlijk najaars zonnetje afgetrapt op het hoofdveld. Na heel even kort aftasten werd al snel duidelijk dat we vandaag de bovenliggende partij waren en zouden onze snelle spitsen met name in de eerste helft een ware plaag blijken voor de verdediging van Heerjansdam. Van de 7 goals die we uiteindelijk zouden maken in de eerste helft kwamen er 6 op dezelfde wijze tot stand en was het mooi om te zien dat de jongens elkaar een balletje gunnen voor de goal. Na een minuut of 8 de eerste goal, Lorik in de diepte weggestuurd, balletje breed op Niko en 1 - 0. Minuut of 3 hierna, Niko in de diepte weggestuurd, balletje breed op Lorik en 2 - 0. Toen een minuut of 5 verslapping aan onze zijde, balletje in de diepte van Heerjansdam, misverstandje tussen Hans en Sven waarvan de spits dankbaar gebruik maakte en 2 - 1. Ja dit was even teleurstellend, maar het krachtsverschil was dusdanig dat we ons ook niet te erg zorgen hoefde te maken en dus gingen we weer verder, Niko weggestuurd, balletje breed op Caz en 3 - 1. Helaas toch weer even een minuut of 2-3 verslapping, resulterend in een penalty voor Heerjansdam, jammer voor Sven was dat hij de penalty er in eerste instantie goed uit hield, maar kansloos was op de rebound hiervan, 3 - 2. Vanaf minuut 20 t/m 30 speelden we vervolgens ons beste voetbal van de ochtend, resulterend in 4 snelle goals achter elkaar, balletje in de diepte op Lorik, balletje breed op Niko en 4 - 2. De 5 - 2 van Daniel was een plaatje, want middels een vrije trap van een meter of 20 schoot hij de bal hard en onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Even hierna Lorik in de diepte weggestuurd, balletje breed op Niko en 6 - 2. Afgesloten in minuut 30 met de 4e van Niko die een afvallende bal na een mislukte doelpoging simpeltjes binnenschoot, 7 - 2. Wat een weelde om met 7 - 2 te gaan rusten, tel hierbij nog een handvol gemiste kansen bij op en u kunt zich voorstellen dat het krachtsverschil simpelweg te groot was. Moet wel gezegd worden dat we in fases ook gewoon uitstekend liepen te voetballen, alle credits voor de mannen dus! Ruststand 7 - 2.

Het praatje in de rust lijkt hierdoor een formaliteit, maar juist met deze grote verschillen is het misschien wel het moeilijkste, want ga de jongens maar eens vertellen en wijsmaken dat er in de 2e helft gewoon gevoetbald moet blijven worden, het veld breed gehouden dient te worden en mensen niet alleen voor eigen succes moeten gaan. Dat laatste lukte overigens nog steeds prima, het advies om het veld breed te houden daarentegen werd volledig in de wind geslagen en gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat de 2e helft net zo goed schriftelijk af gedaan had kunnen worden. We wisten nog wel 3x te scoren en was de goal van Niels de mooiste, want met een pegel vanaf randje 16 vloog de bal strak in de kruising. Ook Lorik wist na goed doorgaan nog zijn 2e goal mee te pikken en was het slotakkoord voor de ingevallen Wail die de bal van een metertje of 11 uiterst vakkundig in de uiterste hoek wist te prikken. Met een uitval wist Heerjansdam op de stand van 9 - 2 ook nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand uitkwam op een eclatante 10 - 3 overwinning, waarop niets af te dingen viel!

Al met al dus een prima wedstrijd van de mannen, blijven we met elkaar wel kritisch aangezien de 2e helft gewoon niet zo best was, maar snap ik ook als geen ander dat wanneer je zoveel beter bent als je tegenstander het moeilijk is om vanuit de discipline te blijven voetballen. Belangrijkste buiten de overwining is dat iedereen fit ( wel Ivan in de rust uit voorzorg gewisseld ) is gebleven en mogen we volgende week weer aan de bak in het altijd gezellige Hendrik Ido Ambacht.

Man of the match: Niko Advokaat