Groot Karreveld 1
3335DH
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6100141

Vandaag mochten we weer en wel tegen Groote Lindt JO15-1. Op het voor ons ongebruikelijke en vroege tijdstip van 08.45 uur werd er verzameld op de parkeerplaats voor vertrek richting Zwijndrecht. We mochten aantreden op het hoofdveld en zo klonk om stipt 10.00 uur het fluitsignaal van de scheidsrechter.

Zoals vaak in onze wedstrijden waren wij de eerste 15/20 minuten duidelijk de bovenliggende partij en wist Groote Lindt zich geen raad met ons. Grote verschil in vergelijking met de andere wedstrijden was dat we nu wel wisten te scoren, wellicht niet genoeg als je naar de kansenverhouding kijkt, maar laat ik niet te kritisch zijn.......! Zo wisten we na 2 kansen te hebben gemist na een minuut of 10 op voorsprong te komen, was het een mooie aanval waarbij Lorik op rechts werd weggestuurd, hij de bal direct voortrok op Niko die iets teveel tijd nodig had de bal te controleren, maar vervolgens een vernuftig steekballetje op Caz wist te geven en het voor Caz vervolgens een koud kunstje was af te drukken. Een minuut of 5 later werd het ook 0 - 2 toen een goed genomen corner van Daniel bij Lorik in de voeten kwam en hij vervolgens droog en strak wist af te drukken.  Heerlijk zeg een 0 - 2 voorsprong met prima voetbal en een tegenstander die niet weet waar ze het moeten zoeken zou je zeggen............., want helaas en tot mijn spijt ( ook dit lijkt een herhaling van zetten ) was het na een minuut of 20 klaar met de pret en begonnen we ineens met kick and rush voetbal, lange halen, onzorgvuldige passing en gewoonweg "paniekvoetbal" ! Tel hierbij op dat Hans een zeer ongebruikelijk slippertje maakte ( wat hij overigens de rest van de wedstrijd ruimschoots wist goed te maken ) en ineens stond het weer 1 - 2, zo zonde en totaal onnodig, maar het was niet anders. Het spel bleef helaas slordig en wist Groote Lindt steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken met als resultaat de verdiende gelijkmaker, echter was de manier waarop wel weer een beetje typerende voor onze terugval, want met 7 mijlslaarzen kwam de nr. 15 van Groote Lindt vanaf zijn eigen 16 aangestoomd, liep hij over een lengte van 70 mtr iedereen voorbij en was er niemand die hem ook maar wist aan te pakken, waarna hij maar besloot te schieten rechts in de 16, ook Sven stond niet goed geposteerd en werd het zo wel heel makkelijk 2 - 2. Het was nog een minuut of 5 tot de rust en gezien het spelbeeld van dat moment ( al kreeg Lorik gelijk na de 2 - 2 wel een prachtige kans om ons gelijk weer op voorsprong te schieten ) was ik blij dat de 2 - 2 bleef gehandhaafd. Ruststand 2 - 2.

In de rust weer een soortgelijk praatje als de week ervoor, blijf nou voetballen dan komt het vanzelf goed. Voetballend zou het echter niet echt meer goedkomen, maar wat werd er hard geknokt zeg..... Het spel bleef op en neer golfen, maar kreeg Groote Lindt na een minuut of 5 na rust een dot van een kans, gelukkig wist Sven ook zijn "slippertje" van de eerste helft goed te maken en tikte hij in een 1 op 1 de bal net genoeg aan waardoor de bal ipv simpeltjes over de lijn te rollen nu via de beide palen op de doellijn bleef liggen en Hans de bal op tijd wist weg te krijgen! Hierna waren er voor beide partijen niet echt grote kansen meer te noteren en leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. ( gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd had dit ook het meest verdiend geweest ) Echter was het 5 minuten voor tijd Wail die de bal aan de rechterkant kreeg, eigenlijk een voorzet wilde geven op Lorik, maar met een prachtige boog de bal achter de verbouwereerd keeper zag dwarrelen...., eindelijk eens het geluk aan onze zijde, ook weleens lekker hoor als ik eerlijk ben. Hierna was het vrouwen en kinderen eerst en werd er door iedereen geknokt met de uiteindelijke 2 - 3 overwinning als gevolg. Lekker zeg......

Mooiste van vandaag vond ik dat we voor de eerste keer met onze eigen voltallige selectie aan de aftrap stonden, nog niet allemaal even fit, maar daar gaan we de komende week weer aan werken!

Man of the match: Niko Advocaat