Veerdam 4
5308JH
AALST GLD
tel. 0418-671261

GJS behaalde in Aalst een verrassend ruimte overwinning op concurrent Roda Boys/Bommelerwaard. De overwinning kwam echter niet zo gemakkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden, maar uiteindelijk was de overwinning op zich wel verdiend.
De eerste minuten waren duidelijk voor de thuisclub en in de vijfde minuut schoot Armand Selmani hard in de hoek, maar Raymon de Haan pakte de bal vakkundig. Vijf minuten later gaf Ruud Bos een diepe bal op Quincy Bartens, deze kapte zich vrij maar kon net niet goed uithalen op doel en liet de bal liggen voor de aanstormende Ruud Bos, maar zijn harde schot smoorde in de verdediging. Even later een gevaarlijk moment voor het doel van GJS, maar de kopbal van een voorhoedespeler van de thuisclub kwam op het achterhoofd van een verdediger van GJS. Uit de daaropvolgende aanval mocht Quincy Bartens van een meter of twintig een vrije bal nemen, maar zijn schot verdween net over de kruising. Toch kwam GJS in de 18e minuut op voorsprong toen Sjors Hendriks een corner van Ben Vissers hard binnen kopte (0-1).Twee minuten later kreeg de thuisclub een grote domper te verwerken toen aanvoerder Toby Tan in een duel met zijn arm het gezicht van een speler van GJS raakte en met rood van het veld werd gestuurd. Scheidsrechter Roel Metsemakers kon na deze beslissing geen goed meer doen in de ogen van aanhang van de thuisclub. Roda Boys/Bommelerwaard werd met tien man zeker niet zwakker en was niet de mindere van GJS. In de 32e minuut een goede actie van Niels Hofman, maar zijn scherpe lage voorzet werd tot corner verwerkt. In de 45e minuut draaide een goed schot van Diego Meerveld net naast het doel van Raymon de Haan. Rust dus 0-0.
Na de rust kwam GJS al snel op 0-2 toen Ruud Bos met een mooie pass Bjorn Barten die diepte in stuurde. Deze was niet meer in te halen door een verdediger en hij schoot de bal beheerst in de hoek. De wedstrijd leek gespeeld, maar drie minuten later bracht de thuisclub de spanning terug toen een cornerbal laag naar de rand van het strafschopgebied werd geschoten waar Nils Loef klaar stond om de bal hard in de hoek te schuiven, 1-2. GJS harpakte zich en ging op zoek naar een derde doelpunt. Een vrije trap van Niels Hofman draaide net langs de voor GJS verkeerde kant van de paal. Een minuut later, in de 67e minuut rondde Ruud Bos een prachtige aanval beheerst af, 1-3. GJS wilde meer en de thuisclub gooide de handdoek in de ring. In de 77e minuut werd er ongelukkig hands gemaakt in het strafschopgebied en Quincy Bartens schoot de toegekende penalty beheerst binnen, 1-4. GJS kreeg kansen op nog meer doelpunten, maar tot twee keer toe ging een lage voorzet na een goede actie net voorlangs het doel. Toch werd het in de extra tijd nog 1-5 toen Fadelme Elonga na een goede actie de bal voor het doel schoof en Rowan van der Wal keurig afwerkte. In de loop van de tweede helft kwamen Steven Boekhout, Fadelme Elonga en Rowan van de Wal nog in het veld voor Remco de Bruijn, Bjorn Barten en Ruud Bos. Door deze overwinning staat GJS nu op de tweede plaats achter koploper Wieldrecht.
Over veertien dagen staat opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan ontvangt GJS om 14.30 uur plaatsgenoot SVW, die twee punten onder GJS staat.