Caz Brinkman (schot)

6 september 2021 18:45

Onbekend

Vanavond mochten we op voor onze 2e oefenwedstrijd en wel tegen SVW die we ook gaan tegenkomen in de competitie!! Helaas moesten we het vanavond doen zonder aanvoerder Sam (knie) en Ivan. (lies) Nadat ik heel het weekend ben bezig geweest om invallers te regelen, bleek dat meerdere teams kampen met blessures, gelukkig wilde en kon Daan van Stigt ( nogmaals dank Daan en goed gespeeld ) aansluiten en gingen we op pad met 13 man, in de wetenschap dat zowel Teun als Daniel niet helemaal fit waren wel wat krapjes, maar het was niet anders.

We begonnen anders dan afgelopen woensdag nu in een 1-4-4-2 opstelling en begonnen de eerste 5 minuten aftastend van beide kanten. Na deze 5 minuten pakten wij het initiatief en werd er lekker gecombineerd! Na zo'n 9 minuten resulteerde dit in de 0 - 1 en was de manier waarop een hele mooie, Caz ging de 1-2 aan met Lorik en nadat Lorik goed had gekaatst was het Caz die subtiel zijn mannetje uitspeelde en koeltjes wist af te werken. Niet lang hierna viel ook de 0 - 2 en was ook dit weer een heerlijke goal, Niko die vandaag op de rechtshalf positie stond geposteerd snelde aan de rechterkant zijn tegenstander voorbij en gaf vanaf de achterlijn een heerlijke voorzet waar de keeper niet meer bij kon, waarna het voor Lorik een koud kunstje was om de bal binnen te koppen. Heerlijke voorsprong na 15 minuten spelen en volledig verdiend. Helaas overkwam ons vandaag hetzelfde als in de eerste wedstrijd en was het na een kwartier over met de "pret", was het vorige week nog dat we te gehaast gingen voetballen, nu leek het wel of we ineens te veel ontzag kregen voor onze tegenstander, natuurlijk hebben zij een aantal fysieke boys erin lopen, maar het eerste kwartier wisten we ons daar nog prima onderuit te voetballen, nu was het helaas ineens ontzag en angst troef!! Na zo'n kleine 20 minuten wist SVW dan ook de 1 - 2 te scoren en was het slap verdedigen van onze kant dat ons de das om deed. Niet lang hierna viel ook de gelijkmaker en was het vanaf randje 16 dat wij geen druk zetten op de bal, waarna de speler de bal enigzins gelukkig in het dak van de goal wist te punteren, Sven raakte de bal nog aan, maar helaas niet genoeg. Op dit moment in de wedstrijd overigens een verdiende tussenstand. SVW bleef de sterkere partij en wisten zij door 2 persoonlijke foutjes van ons uiteindelijk net voor de rust zelfs op een 4 -2 voorsprong te komen. Jammer aangezien het zeker niet nodig had hoeven zijn. Wij konden niet echt meer een vuist maken al kreeg Wail nog wel een goede kans 1 op 1 met de keeper, ook SVW kreeg nog wat mogelijkheden meer, maar stonden we nu gelukkig wel ons mannetje!

In de rust werd er vooral aangegeven dat we iig de strijd weer aan moesten gaan en daar waar mogelijk weer moesten gaan voetballen ipv ballen weg schieten. Ook schakelden we weer terug naar een 1-3-5-2 opstelling om met name de nr.12 van SVW te beteugelen aangezien dit toch wel een zeer handige jongen was die veel te veel ruimte kreeg. Zo gezegd, zo gedaan en was de 2e helft een genot om te zien, voetballend echt niet altijd even goed, maar qua strijdlust een dikke 10! Eerst was het toch weer SVW dat wist te scoren, 3 man achterop is met de snelle spitsen die zij hebben best een risico en zo waren we ze dus ook 1x weer kwijt en tikte de spits vakkundig binnen. Vanaf dit moment werd de rug gerecht en stonden we binnen no time ineens op 5 - 4, de eerste goal op wilskracht van Lorik die zich door de verdediging wurmde en goed binnenschoot, de tweede goal na zeer goed storend werk van Wail die de sterke verdediger van SVW de bal wist te ontfutselen, goed wist terug te leggen op Caz, waarna Caz vanaf randje 16 goed binnenschoot in de korte hoek! Iedereen ( wat was er een hoop publiek, fantastisch..... ) ging er eens goed voor staan/zitten, want er waren nog zeker 20/25 minuten te gaan. Helaas voor ons vielen er 15 minuten voor tijd nog 2 man gebelesserd uit, waardoor we noodgedwongen met 10 man verder moesten, des te bewonderingswaardiger hoe er is geknokt tot de laatste minuut, echt grote kansen leverde dit echter niet meer op en moesten we waken voor de gevaarlijke uitvallen van SVW, gelukkig was de verdediging scherp en maakte Sven zijn foutje van de eerste helft meer dan goed! Uiteindelijk was de eindstand 5 - 4 en hadden we een zeer leuke pot gezien, met een zeer strijdvaardig ( als we dit nou eens elke wedstrijd laten zien )  GJS in de 2e helft, tel hierbij op dat we in fases ook al lekker lopen te voetballen en u zult begrijpen dat wij als begeleiding er alle vertrouwen in hebben.

Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd, waarbij het gros van de spelers ook echt aan zijn conditie heeft kunnen/moeten werken en gaan wij vol vertrouwen naar de bekerwedstrijd van as zaterdag tegen LRC! Ik hoop vooral dat we dit weer met een voltallige selectie kunnen doen, maar dat gaan we zien.

Wederom prachtig om te zien dat er zoveel publiek aanwezig was, chapeau aan een ieder. ( behalve de vuurwerkgooier dan... )

Man of the match: Caz Brinkman