Eerste oefenwedstrijd in voorbereiding 21-22

Eerste oefenwedstrijd in voorbereiding 21-22

Sliedrecht JO15-2

3 - 4

GJS JO15-1

Datum

1 september 2021 19:00

Accommodatie

Onbekend

Na 4 goede trainingen met een nogal gefaseerde inloop van spelers ivm vakantie mochten we vanavond voor de eerste keer aan de bak en wel tegen Sliedrecht. Met een voltallige selectie ( die na de wedstrijd niet meer zo voltallig was..... ) van 14 man gingen we op pad.

Tijdens de warming-up bleek dat Teun ivm hakklachten niet kon spelen waardoor er nog 13 man overbleven. Het valt sowieso op dat er veel spierklachten zijn tijdens de voorbereiding, anderzijds ook weer niet heel vreemd aangezien deze mannen allemaal in groeiperiodes komen rond deze leeftijd!

Om stipt 19.00 uur werd er afgetrapt en begonnen wij in een 1-3-5-2 opstelling, waarbij het devies was lekker te voetballen, elkaar te coachen en te werken aan wedstrijd fitheid, de rest was hieraan ondergeschikt en komt doorgaans vanzelf wel. De eerste 10 minuten begonnen we sterk en hadden we er goed druk op, dit resulteerde dan ook in de 0 - 1 door nieuwkomer Wail die allert reageerde op een te korte terugspeelbal op de keeper en de bal tussen de benen van de keeper door in de goal wist te werken. Gezien het stroperige veld waar we op speelden viel het al wel op dat er nog best veel ballen wat onnauwkeurig waren, waardoor we vaak weer moesten reageren om de bal terug te veroveren, dit ging in de eerste fase goed, maar zorgt natuurlijk wel voor veel krachtverspilling. Uiteindelijk wisten we na een minuut of 12 ook de verdiende 0 - 2 te maken en was het Wail die de bal, nadat hij zelf uit een prachtige steekbal van Niels al 1 op 1 met de keeper was gekomen maar helaas miste goed wist terug te leggen op Caz die vervolgens droog en strak de keeper wist te verschalken vanaf randje 16.
Na een kwartier voetballen gingen we ineens vanuit het niets heel erg onrustig voetballen en wilde we alles met 100km/h doen, enerzijds tekent het de gedrevenheid van deze groep, maar anderzijds was het in deze fase niet zo handig gezien de tussenstand...... Langzaamaan kwam Sliedrecht dan ook meer en meer in hun spel en was het wachten op de aanluitingstreffer, deze viel dan ook na zo'n kwartier en was het een mooie aanval over rechts die door de spits uiteindelijk keurig werd binnengekopt. Jammer genoeg bleven wij volharden in slordig en overhaast spel, al moet ik er wel bij vermelden dat we desondanks een keer of vier 1op1 hebben gestaan met de keeper in het restant van de eerste helft, maar was de absolute scherpte hierbij (nog) niet aanwezig, logisch ook wel aangezien het de eerste wedstrijd betrof. Nog voor het rustsignaal gegeven werd had Sliedrecht nog 2x gescoord, waardoor we gingen rusten met een 3 - 2 achterstand na een 0 - 2 voorsprong dus...... Aan de tegengoals van Sliedrecht gingen best wel de nodige fouten vooraf, maar zoals Rogier mooi aangaf langs de zijlijn: "wees blij dat er voor ons ook nog werk aan de winkel is anders werd het ook zo saai", waarheid als een koe natuurlijk!
Wat mij overigens wel zorgen baart zijn de eerder genoemde "blessures" in de selectie, want al in de eerste helft moest Niels de strijd staken, kon Sam tijdens de 2e helft niet meer verder, hebben we Ivan uit voorzorg moeten wisselen en viel ook Daniel noodgedwongen uit! 
Onze mazzel vandaag was dat Rowan en Taha van de 15-2 mee waren om te kijken bij hun maatjes en zij uiteindelijk materialen van onze spelers hebben aangetrokken, zodat zij de ploeg weer compleet konden maken en we iig met 11 man konden blijven spelen ipv 9.

Het praatje in de rust was vervolgens vrij simpel, want het enige devies was, rust aan de bal en weer lekker gaan voetballen! Zo gezegd, zo gedaan, want de 2e helft zijn we geen moment meer in de problemen geweest en waren we 35 minuten lang de dominerende partij. Gescoord werd er dan ook alleen nog door ons en wisten we uiteindelijk nog 2x het net te vinden, de 3 - 3 kwam op naam van wederom Caz die nu de bal goed teruggelegd kreeg van Lorik en weer van randje 16 koeltjes binnenschoot. De winnende treffer kwam op naam van Niko en was ook gelijk de mooiste van de avond, want na een prima aanval was het Wail die de bal goed en strak voortrok, waarna Niko de bal simpeltjes kon binnenlopen. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd waar er al heel veel goed ging en er ook nog de nodige verbeterpuntjes naar voren kwamen en laat dat nu net de bedoeling zijn van een oefenwedstrijd......... Uiteindelijk verdiend met 3 - 4 gewonnen waar de stand zeker nog wat hoger had kunnen/moeten uitvallen, maar voor nu prima is!

Mijn dank gaat uit naar Rowan en Taha voor jullie onverwachte hulp, top mannen!!! Mijn bezorgdheid gaat uit naar de blessure gevallen waardoor ik de wedstrijd van as zaterdag heb afgezegd en we hopelijk wel as maandag weer kunnen ballen. 

Maar het allerbelangrijkste en grootste winstpunt van de avond was toch wel het grote aantal toeschouwers dat weer aanwezig mocht zijn, waardoor onze mannen eindelijk weer het gevoel hadden bezig te zijn met "echt" voetbal. Chapeau voor iedereen dat jullie er weer waren, doet ons goed!!!

Man of the match: Hans vd Heuvel

Tot de volgende!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!