Scheidsrechter

Jan Pleun vd Heuvel

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de kraker tegen de 13-1 op het programma, voor de 3e keer in 3 maanden mochten de mannen onderling met elkaar gaan uitvechten wie de sterkste is/was! Op het hoofdveld werd er stipt om 11.35 uur afgetrapt.

De 14-1 vandaag startend in een 1-4-4-2 opstelling trok gelijk fel van leer, vandaag niet eerst even aftasten maar gelijk volle bak. De 13-1 had het hier zichtbaar moeilijk mee en zo was de 14-1 de eerste 15-20 minuten duidelijk de bovenliggende partij. Verdedigend stond het als een huis en was iedereen scherp in zijn duels, als er onverhoopt toch iets doorheen kwam was het Sam die als slot op de deur zorgde dat wij de bal weer wisten te veroveren. Dit overwicht resulteerde overigens niet in veel kansen, al hadden we met iets meer precisie de 13-1 wel pijn kunnen doen. Het middenveld liep uitstekend te combineren en wisten zich zo voetballend vrij te spelen om uiteindelijk de 2 voorwaartsen aan het werk te zetten. Daarin waren de duels tussen Lorik en Daan leuk om te zien, want deze beide fysiek sterke jongens gaven elkaar geen duimbreed toe, eenmaal dreigde dit te escaleren, maar zoals het hoort was het even brommen en grommen en daarna weer over tot de orde van de dag. Na deze 15-20 minuten kwam de 13-1 wat meer in haar spel, eigenlijk vanaf het moment dat Sjors noodgedwongen zijn formatie had aangepast aan die van de 14-1. Zo werd het schouwspel steeds leuker om te zien en is het inmiddels wel duidelijk dat deze 2 ploegen echt aan elkaar gewaagd zijn. Hele grote kansen waren er echter nog steeds niet te ontwaren en waren beide keepers alert wanneer dit nodig was. Resulterend in een logische 0 - 0 ruststand!

In de rust spraken we af dezelfde energie als in de eerste helft te hanteren, zodat we weer de overhand zouden krijgen. Dit lukte maar deels, want de eerste 20 minuten van de 2e helft wisselde het spelbeeld van een overwicht voor de 13-1 naar dan weer even de 14-1. Wat vooral erg leuk was om te zien over de hele wedsrijd genomen is dat beide elftallen er heel veel intensiteit ingooien als ze tegen elkaar spelen, volle bak strijd en dat is altijd goed om te zien. Uiteindelijk wist de 14-1 rond de 45e minuut op voorsprong te komen en was het Niko die een vrije bal van een meter of 20 strak en laag in de hoek wist te schieten, slimme keuze tegen een grote keeper als Shai. Zo'n 10 minuten later wist de 13-1 de gelijkmaker te scoren en was het na een mooie aanval Bram die op uitstekend aangeven van Brend simpeltjes wist binnen te tikken van een metertje of 10. Op dat moment gewoon een verdiende tussenstand en leek het erop dat de "gelukkigste" vandaag het potje zou uithalen. Eerlijkheid gebied mij echter te zeggen dat de laatste 10 - 15 minuten in het voordeel waren van de 13-1, misschien dat de tactische keuze van mijzelf ( laatste 20 minuten omgeschakeld van 4-4-2 naar 4-3-3 ) daarbij heeft meegespeeld, maar feit is dat de 13-1 met volle druk naar voren ervoor zorgde dat wij niet echt meer in ons spel wisten te komen. In de 60e minuut werd het dan ook 2 - 1 voor de 13-1 en was het Tim met een prachtig afstandschot die voor blijdschap wist te zorgen bij de 13-1. Wij werden nog eenmaal gevaarlijk toen Lorik goed doorging aan de rechterkant, de bal goed wist terug te trekken op Caz, maar die had helaas iets teveel tijd nodig waardoor er weer een been van de 13-1 tussen zat. In de 67e minuut werd de wedstrijd beslist en was het helaas door ons eigen toedoen dat dit gebeurd, want probeerde we voetballend op te bouwen, ging dit helaas mis en kon Dean hierdoor vrij in schieten, Sven wist hier nog wel een handje achter te krijgen, maar bij de 2e paal was de goed meegelopen Brend alert en kon hij de bal binnen glijden. Al met al resulterend in een 3 - 1 eindstand.

Ik weet even niet zo goed of het echt een op en top verdiende overwinning was, al was de 13-1 de laatste fase wel de bovenliggende partij dus win je dan verdiend! Feit is dat Rogier, Sjors ( Levente was helaas afwezig ) en ik alle 3 hebben genoten van deze leuke gelijkopgaande wedstrijd. Volle bak strijd en veelzeggend is ook de blijdschap na de wedstrijd bij de 13-1 aan de ene kant en de teleurstelling bij de 14-1 aan de andere kant.

Mannen, ik heb genoten van jullie allemaal!

Dank aan Jan Pleun, Martin en Bram voor het begeleiden van deze wedstrijd.

Stand 14-1 vs 13-1 na 3 onderlinge wedstrijden: 1 - 2