De oudere broers maken het verschil in 2e helft

23 januari 2021 12:30

Scheidsrechter

Martijn Nap

Onbekend

De eerste pot voetballen na de winterstop in een nog strengere lock-down. En direct tegen de grote oudere broers (15-1).

Sjors en Levente hebben hun mannen en Nikki het veld ingestuurd met een opdracht waarop een paar weken is geoefend.
En deze opdracht werkte! In de eerste helft heeft 13-1 het betere van het spel en wordt er met vlagen heel goed combinatiespel gespeeld.
Het merendeel van het spel speelde zich af op het middenveld. Aanvoerder Tim speelt een puike pot en dat geldt ook voor de andere middenvelders Jurre (altijd met veel energie en passie), Xanti (slim en stabiel) en Christoph (technisch met mooie acties). Onze verdediging wint ook haar duels. Leuk om te zien dat het met name in de 1e helft allemaal samenvalt. Ook een dikke pluim voor de verdediging omdat er geen echte kansen worden weggegeven door Nikki, Thomas, Daan, Joey en Thijs. Onze voorhoede krijgt vooral in de 1e helft een grote kans. Door drukzetten door Christoph en Xanti komt de bal bij Jorik die op de lat schiet (er gaan geruchten dat er al sprake was van buitenspel maar de scheids van vandaag; Martijn Nap laat doorspelen). Ai dat had meer verdiend. Ook Dean en Brend zijn actief en zijn lastig bij de opbouw van de 15-1. Iets buiten de 16 neemt Jurre een vrije trap die op de onderkant lat spat. Was deze niet over de lijn?? In de rebound kopt Xanti maar kan geen kracht zetten. Jammer.
Kijkend naar het spelbeeld had het zomaar 2-0 voor de 13-1 kunnen / moeten zijn. En je zult het altijd zien: als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat. Een voorzet van de broer van Brend; Mats (leuk dat de broers een keer officieel tegen elkaar voetballen) beland hoog in het doel. Shai kon er niet meer bij. Zonde want de 13-1 had meer verdiend. Ruststand 0-1.

De speeltijd is 35 minuten per helft (de wedstrijd is 10 min langer) dus de vraag is of de 13-1 het volhoudt. Dit antwoord wordt snel gegeven. Direct na de rust komt de bal bij Thijs den Dunnen (uitblinker bij de 15-1 die drie doelpunten en een assist maakt) die de 0-2 maakt. Aan de vieren van de goal blijkt dat er wat van de schouders afvalt ;-)

Toch lijkt de 13-1 het weer spannend te maken als spits Bram net binnen de 16 meter wordt geraakt (was dit zwaar genoeg voor een strafschop?) en een penalty krijgt. 1-2. De strafschop gaat keihard de kruising in. De 15-1 heeft hun tactiek in de rust aangepast en hiermee heeft de 13-1 het heel lastig. Daar komt bij dat we slordiger gaan spelen en ook de vermoeidheid toeslaat. De 15-1 ruikt bloed en in rap tempo wordt de score uitgebreid naar 1-7. Het is dat Shai nog een paar fantastische reddingen had.

Al met al een leuke en leerzame ervaring waarbij de conclusie getrokken kan worden dat 13-1 een helft meer dan goed mee kan doen maar een hele wedstrijd dat is andere koek. De kleinsten van de 13-1 kunnen bij wijze van spreken door de benen lopen van de langste spelers van de 15-1.