28 november 2020 12:00

Scheidsrechter

Abdel el Hassani

Onbekend

Vandaag staat de onderlinge wedstrijd op het programma 15-2 tegen de 13-1. Scheidsrechter is Abdel el Hassani (dank voor het fluiten Abdel:-)). Vandaag is Xanti er niet bij. Balen voor hem (hij zit nog in lock-down vanwege COVID-19 en komt dinsdag weer bij de spelersgroep).

Soms1 of 2 koppen lengteverschil maar heel grappig om te zien. Voetbaltechnisch (in de kleine ruimte) is de 13-1 de bovenliggende partij. Maar wanneer de ruimte er is (met bijvoorbeeld een diepe bal) dan zijn de lange mannen van 15-2 in het voordeel. Met zevenmijlslaarzen met noppen…...

Er wordt 2x 35 minuten gespeeld en de corners worden vanaf de hoekvlag genomen; de spelregels die gelden bij de JO15 leeftijd.

De weersomstandigheden zijn top. Bijna windstil en een waterig zonnetje. Wel fris 7 graden. Brrrrrrr voor de begeleiding maar voor de spelers super.

Al na een minuut is het 1-0 voor 13-1. Bram passeert op de rechterkant zijn tegenstander en legt de bal panklaar op het hoofd van Brend. De 15-2 blijft rustig ondanks de vroege achterstand en dit resulteert in een paar kansen. Een kans voor de 15-2 maar het is Shai die knap redt :-)

Een goede actie op de rechterflank van de 15-2 (met een paar grote passen) en een strakke afgemeten voorzet die wordt ingetikt door Jesper. 1-1.

Even later is het Jorik die vanaf links (via een kaats met Jurre) Joey aanspeelt en die  vanaf rand 16 hard de 2-1 binnen schiet. Wat een mooie aanval. TOP!

Onze aanvallers krijgen een paar goede passen in de diepte maar worden door de grote verdedigers ingehaald en wordt de aanval onschadelijk gemaakt.

Rust.

In de 2e helft gaan de “ boys” van 13-1 beter combineren en krijgen meer kansen dan in de 1e helft. Het is Bram die druk zet op een verdediger en schiet van buiten de 16 snoeihard de bal onderkant lat in de goal. 3-1. Wat een GOAL!

Een paar minuten later is het weer Bram die het nu met een stift probeert maar de keeper (Senna) kan de bal nog maar net over de lat tikken.

Ondanks dat de 13-1 het betere van het spel heeft, is het Daniel een fantastische rush heeft vanaf eigen helft en onze verdedigers hebben het nakijken. De bal wordt hard laag ingeschoten en Shai is kansloos. 3-2.

Ondanks de fysieke achterstand durven de jongens (en Nikki) de duels aan te gaan. Wat een bikkels. Het blijft een leuke wedstrijd mede doordat de 15-2 spelers heel sportief zijn.

Vrije trap op links op een meter of 20. Bram neemt de vrije trap en de bal raakt de lat. Jammer.
Even later is het weer Bram die van heel ver keihard uithaalt. BAM weer op de onderkant lat op de lijn. Dean is er bij de kippen bij en tikt de bal binnen. 4-2.

Aanvoerder Tim behoudt het overzicht en geeft een diepe bal. Bram snijdt slim voorlangs zijn tegenstander en schiet de bal in de rechterhoek. 5-2.

De laatste twee aanvallende acties komen van Brend. Eerst een schot van afstand (weer) op de lat en vervolgens een goal vanuit de re-bound. 6-2.

Het was een leuk sportief potje voetbal met wederzijds respect!