21 november 2020 12:00

Scheidsrechter

Rob Hagoort

Onbekend

Jaaaaaa, eindelijk mochten we weer, inmiddels voor ons ( JO14-1 ) 6 weken geleden dat we aan de aftrap stonden van een wedstrijd!! In de week voorafgaand aan deze onderlinge wedstrijd tegen de mannen van de 13-1 kan ik u uit eigen ervaring vertellen dat er onderling wat prikkelende, maar sportieve appjes heen en weer werden gestuurd. Op voorhand mochten we een spannende pot verwachten en dat zou het worden ook..... Voor de 13-1 interessant om te kijken hoe ze zich zouden weren tegen een fysiekere tegenstander en voor de 14-1 hoe ze zich zouden wapenen tegen een voetballende ploeg als de 13-1.

Voordat ik mijn verslag begin wil ik graag alle 27 mattadoren een compliment maken, want ondanks dat er best wat prestige op het spel stond werd er fel, maar met respect voor elkaar gespeeld!

De wedstrijd begon stipt om 12.00 uur op het niet al te beste ( maar niet zeuren, want we mogen iig weer )  hoofdveld, nadat Levente en ondergetekende het veld hadden uitgezet met hoedjes konden we starten onder leiding van de vandaag uitstekend fluitende Rob Hagoort. ( Rob bedankt namens ons allen )

De wedstrijd begon van beide kanten wat aftastend en ging het spel dus snel heen en weer, voetballen op dit veld was zoals aangegeven wat lastig, maar het werd iig geprobeerd. Na zo'n 5 minuten wilde de 13-1 opbouwen van achteruit, na goed druk zetten van de 14-1 belande de bal een beetje tussen Shai en Caz/Niko in waardoor Shai geen andere optie zag dan de bal in zijn handen te pakken met een indirecte vrije bal op 5 meter tot gevolg. Deze werd uiteindelijk na een klein tikje opzij van Caz koeltjes door Niko binnengeschoten, 0 - 1. De volgende 5/10 minuten waren nog steeds redelijk gelijkwaardig, maar het werd toen al wel duidelijk dat de 13-1 de overhand aan het nemen was. De felheid van de eerste 10/15 minuten was ineens verdwenen bij ons, waardoor de 13-1 steeds beter in het spel kwam en voetballend duidelijk de betere partij was. Toch zouden tijdens de gehele wedstrijd kansen schaars blijken, doordat beide verdedigingen gewoon prima hun werk deden, het middenveld van beide partijen keihard werkten en beide voorhoedes probeerde zo gevaarlijk mogelijk te worden.

Na een minuut of 25 viel dan toch de verdiende gelijkmaker en was het Brend met een goede individuele actie die onberispelijk de bal in de kruising joeg. De laatste 10 minuten tot aan de rust hadden wij het moeilijk, maar waren er desondanks niet echt grote kansen meer te noteren, mede doordat de 13-1 meestal tot aan de 16 prima liep te ballen, maar de laatste bal niet lekker liep. Ruststand 1 - 1.

Wat Sjors en Levente in de rust hebben gezegd weet ik niet, maar Rogier en ik hielden de mannen van de 14-1 alleen een spiegel voor of ze vonden dat ze alles hadden gegeven in de 1e helft, het antwoord laat zich raden en zouden ze dit de 2e helft absoluut goedmaken!!

Toch bleef goed voetbal spelen op deze mat erg lastig, maar werd er door beide ploegen heel hard gewerkt waardoor er zich in ieder geval een spannende partij ontspon. De 14-1 was in de 2e helft optisch de sterkere en werd dat mede ingegeven door het windje in de rug en het oppurtinistische spel door niet teveel te "kloten"maar meer direct in de diepte te spelen. Toch kwam de 13-1 op voorsprong en was het een indraaiende corner van Bram die lastig in te schatten was voor onze verdediging, waarna Jorik het laatste tikje wist te geven. De 14-1 liet het er echter niet bij zitten en bleef knokken voor een beter resultaat, resulterend in een hele grote kans voor Taha, want na uitstekend werk van Niko aan de rechterkant gaf hij Taha met een balletje breed een "niet te missen" kans, jammer genoeg schoot Taha de bal hoog in en dat is met een grote keeper als Shai niet altijd de beste keuze, maar zoals ik altijd zeg....., ik schat zomaar in dat Taha deze bal echt had willen maken!!! De 13-1 kreeg nog 2 "kleine" mogelijkheden, maar werden deze beide door de verdediging en de oplettende en goed uitlopende Sven onschadelijk gemaakt. Na een uur kwam uiteindelijk de verdiende gelijkmaker en was het wederom Niko met een goede actie aan de rechterkant, gevolgd door een goede voorzet, waarna Lorik toch weer zijn goaltje wist mee te pikken door de bal prima binnen te knikken. Gezien het spelbeeld was 2 - 2 een juiste afspiegeling geweest, maar dit was uiteindelijk buiten Caz om gerekend, want het mooiste moment moest nog komen.... Van een metertje of 30 besloot Caz uit te halen en gedragen door de wind kreeg Shai er nog wel een vinger onder, maar was dit niet genoeg want de bal sloeg onderkantje lat prachtig binnen. 2 - 3 voor de 14-1. Met nog 3 minuten te spelen probeerde de 13-1 het nog wel, maar wist de 14-1 de rijen gesloten te houden.

Nogmaals een hele leuke onderlinge oefenwedstrijd die erg aan elkaar gewaagd was met dit keer de 14 - 1 als winnaar, waardoor de mannen van de 14 - 1 zich voor even de "baas van de stad" mogen noemen:-) Over 2 weken spelen we nogmaals en schat ik in dat de 13 - 1 op revanche uit zal zijn....... Mooi om nog even te vermelden ( ik moest er iig erg hard om lachen ) dat er een paar jongens van de 13 - 1 aangaven dat de wind in de 2e helft toch echt harder was dan in de 1e helft:-):-)

Rest mij niets meer dan Shai, Nikki, Thijs, Joey, Thomas, Jurre, Daan, Xanti, Christoph, Tim, Dean, Brend, Bram, Jorik, Sven, Milan, Sam, Joes, Jayson, Sep, Teun, Hans, Caz, Dani, Taha, Lorik en Niko te bedanken voor deze mooie einde van de ochtend, ik was er iig heel hard aan toe!!!!!

ps: ook Leon en Jan Pleun hartelijk dank voor het vlaggen.....