Vorige week hebben we met de hakken over de sloot de drie punten uit Leerdam meegenomen. Teveel spelers hadden die dag niet het niveau om makkelijk van LRC te kunnen winnen.

Vandaag spelen we onze eerste thuiswedstrijd voor de competitie.
Iedereen is fit en staat te springen om te gaan spelen.

Het is puzzelen geblazen voor de technische staf. 🤓🧐

Was het vorig weekend nog heerlijk weer ☀️, dat is deze keer anders zo geeft Weerplaza aan (12 graden en ☔️). Maar we worden verrast het is heerlijk weer in Dalem 🌞

Scheidsrechter is Ernö Kalmar, de vader van onze trainer Levente. Altijd scherp en rechtvaardig 😗

Vandaag starten Brend, Xanti en Thomas als wissel. Xanti was niet helemaal lekker en was uit voorzorg donderdag niet komen trainen.

De eerste tien minuten zijn we de betere ploeg. Dit leidt dan ook tot een kans. Het is Christoph die met een mooi schot van buiten de 16 het probeert. De keeper kan de bal uit de goal houden maar uit de rebound kan Bram afwerken; Ai op de paal.

Na een minuut of 10-15 gaat EBOH beter spelen en worden de duels op het middenveld door hen gewonnen.
Dit ligt ook aan GJS die in die fase slordiger is gaan spelen en het 🧀 van haar
Aanvoerder Tim (deze keer met een gele band) is vooral in de 1e helft actief en geeft veel power💪.

Christoph die met een Zidane beweging zijn tegenstander het 🌳 instuurt.

Bijna is het onze tegenstander die de 0-1 maakt. De bal gaat net naast. Shai raakte de bal nog waardoor EBOH een corner krijgt. De corner is gevaarlijk maar gaat gelukkig er niet in.

Wanneer GJS druk zet dan komt EBOH in de problemen. In de 1e helft komt Jorik een paar keer zijn tegenstander voorbij. Dean heeft het moeilijker met de wat betere rechtsback (in vergelijking met de linksback van EBOH) aan zijn kant.

Uit het niets is het Bram die met een geweldige assist (met links) Jorik bediend die bij de 2e paal in kan tikken. 1-0 Yes!

Net voor rust een schot van Bram die door de keeper wordt losgelaten en Jorik die goed oplet, kan de 2-0 maken. Lekker zo voor de rust.

Rust

De voorsprong zorgt ervoor dat GJS steeds makkelijker gaat spelen. Helemaal als Bram net na de rust een pas van Brend op waarde schat en de keeper passeert. 3-0.

Vandaag is het met name onze verdediging die haar duels wint en goed combineert. Niemand die verzaakt. Nikki die net als altijd rustig blijft en haar tegenstander uitschakelt. Maar hetzelfde geldt voor de andere bikkels in de verdediging. Joey en Jurre zijn een continue plaag voor hun tegenstanders. En altijd degelijke Thomas die goed invalt.
De verslaggever wil Daan extra in het zonnetje ☀️ zetten. Wat een blok is dat achterin. Heeft bijna al zijn duels gewonnen. Wouw. Hetzelfde geldt voor Thijs die achterin heerste en de rust bewaard.

Terug naar de wedstrijd. Brend weer zijn tegenstander te verschalken op links en zet voor. Joey blijft rustig en met een droge uithaal maakt hij de 4-0.

Er zijn nog wat kansjes op de 5-0 maar telkens zit daar een voet/been van EBOH tussen.

Nikki speelt niet de wedstrijd uit. In een duel raakt ze geblesseerd aan haar pols. Hopelijk valt de schade mee🙏

Aan het einde van de tweede helft schiet Bram met de wreef van grote afstand. Pats op de lat. Jammer maar wel 👍