GJS maakt de kansen nu wel af in uitwedstrijd tegen Alblasserdam

Hoofdklasse 4

23 maart 2019 8:30

Scheidsrechter

Onbekend

Weer een vroege wedstrijd (8:30 uur) en deze keer uit tegen Alblasserdam. De weersomstandigheden zijn gelukkig een stuk beter dan vorige week. En geen kunstgras deze keer en dat is ook wel eens lekker.
De boys hebben wat goed te maken na de onverdiende en onverwachte nederlaag tegen Sliedrecht.
Quincy heeft donderdag op de training extra aandacht gegeven aan het afronden en het nemen van corners.
De wedstrijd begint. GJS begint sterk.
Bram die met een overstap beweging zijn tegenstander op het verkeerde been zet en op rechts naar goal (bijna op achterlijn) loopt en bal op maat voorzet; Julian kan makkelijk intikken. 0-1. En later wordt Bram weggestuurd op links en kan nog net schieten precies in de hoek. 0-2.
Daarna een mooie aanval via Tim die net wat kracht schot mist. Jammer bijna 0-3.
GJS wordt slordiger en Alblasserdam neemt de regie over. De scheids fluit maar laat toch doorspelen en Alblasserdam scoort de 1-2.
De verdediging van GJS doet niets (logisch na het fluitje van de scheids) en de leiding van GJS is het absoluut niet eens met de scheids. Even wordt er door scheids, Art en Quincy hierover gepraat aan de zijlijn.
Maar de tegengoal zat er wel beetje aan te komen want Alblasserdam speelt helemaal niet slecht. Met name de nummer 11 is heel handig. Maar Chris die hem moet bedwingen doet het netjes. Hetzelfde geldt voor Joey die zijn goede vorm ook vandaag weer laat zien.
Thijs die vanuit midden zijn duels wint en het overzicht bewaard. Soms wil Thijs nog wel eens teveel risico nemen en ook in deze wedstrijd 1x dat de bal wordt verloren maar gelukkig zonder gevolgen. En de altijd degelijke Thomas die eigenlijk niet in de problemen is gekomen. Alblasserdam zet voor rust nog een keer aan. Vrije trap Alblasserdam en prachtige safe Douwe.
2e helft. Quincy heeft zijn mannen weer instructies gegeven en GJS start agressief. Corner via Jurr die Vinz bereikt. 1-3. Yes!
Vervolgens krijgt Jurre een goede kans op de 1-4 maar keeper Alblasserdam redt goed.... de laatst fase breekt aan. Alblasserdam lijkt gebroken. Jurre zet goed door en geeft voor op Vinz die dankbaar hier gebruik van maakt. Goal 1-4.
Alblasserdam komt nog een keer via de gevaarlijke nummer 11 (linksbuiten) op Douwe af en die kan de bal nog net pareren en daarna redt jurre bal van de lijn na schot van de inlopende man. De laatste minuten gebeurt er niet veel meer. De wedstrijd is gespeeld. Gefeliciteerd jongens met deze belangrijke wedstrijd. We houden aansluiting met de koplopers van de hoofdklasse.